Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zondag 26 december 2010

Pensioen "verdampt"

26/12/2010
Nou moet het niet gekker worden!
Ik lees net op Nu.nl een bericht dat de overheid het pensioenfonds ABP in het verleden leeggeroofd heeft! Wat een triestheid, dieptriest! Het zou gaan om 30 MILJARD gulden. Hetzelfde bericht werd eind november ook al gepubliceerd, maar toen had ik het even gemist.
Geen wonder dat de situatie nu voorgesteld wordt alsof een deel van mijn pensioen en dat van vele anderen met mij "gewoon" verdampt is! Het is dat het kerst is, maar ik zit hier zo ongeveer te vloeken en te tieren achter mijn toetsenbord! De hufters!
Ik heb in de jaren 70 een aantal jaren parttime gewerkt, maar er bestond toen nog niet zoiets als een parttime betaling aan het pensioenfonds, dus ik betaalde premie aan het ABP alsof ik 40 uur per week werkte. Waar is dat geld gebleven? Misschien is dat ook weggelekt naar leuke doelen, maar niet goed beheerd zodat ik er later profijt van zal kunnen trekken.
Vanwege deze janboel en waarschijnlijk ook nog andere stommiteiten, mag ik komend jaar meer pensioenpremie gaan betalen. Fijn!
Het lijkt mij heel belangrijk dat er onafhankelijke organen komen die financiële instellingen goed in de gaten houden. Maar hoe moet dat? Waarschijnlijk zijn dat peperdure dames en heren die hiervoor onwaarschijnlijk (in mijn ogen althans) goed betaald moeten worden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten