Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 22 januari 2011

Extra geld verdienen

22/01/2011
Toen ik deze weblog begon, was ik heel erg gespitst op mogelijkheden om extra geld te verdienen. Ik was aan het mysteryshoppen en zinde op manieren om extra inkomen te krijgen. Ik heb geprobeerd oppaswerk te krijgen, een poging gedaan voor extra uren bij mijn huidige werk.
Ik ben er inmiddels achter dat het helemaal niet zo eenvoudig is om meer geld te verdienen.
Wat gaat wel goed?
- Geld verdienen met werken op een stembureau – per keer levert dit 170 euro bruto op. Afgelopen jaar goed voor 340 euro.
- Ook komt er geld binnen met mail lezen, het gaat langzaam, maar toch levert het zeker wel wat op. Vorig jaar heb ik in totaal 521 euro hiermee verdiend. Op dit moment heb ik ruim 5000 clix van Euroclix, als ik die nu inwissel zou mij dit 70,- opleveren. Daarnaast heb ik 5 miljoen parels van MoneyMiljonair. Als ik die inwissel, ontvang ik daarvoor 62,50. Ik spaar nog even door. Als ik voldoende gespaard heb, ga ik er een nieuw paar schoenen van kopen.
In de rechterkolom vind je ikoontjes van de beide mail-leesprogramma's.
De boekenverkoop via BOL.com ligt helemaal stil. Ik verkoop al maanden geen boek meer. Ik neem aan dat er voor deze boeken geen enkele belangstelling is. Maar ik wacht af, wie weet is er binnenkort toch iemand die een boek wil kopen.
Wat zou ik verder kunnen doen? Medicijnenonderzoek? Een krantenwijk? Oppaswerk? Voor medicijnenonderzoek heb ik te veel chronische ziektes. Een krantenwijk zou kunnen, maar ik heb weinig zin om in alle vroegte of in weer en wind op pad. Oppaswerk dan? Misschien moet ik daar maar weer eens serieus naar kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten