donderdag 27 januari 2011

Weekmenu's

27/01/2011
Sommige collega bloggers maken voor de warme maaltijden een weekplanning. Daar vind je voor de komende week al een hele lijst met maaltijden die in de dagen daarna gekookt worden.
Heel knap vind ik dat!
Ik heb nooit een planning, nooit gehad ook. Ik zorg dat ik vrij veel goed houdbare spullen en bewaargroenten in huis heb en maak daar dan een keuze uit. In de diepvries, koelkast en in een koele, donkere voorraadkast kun je dingen lang bewaren. Komend weekend kan ik bijvoorbeeld zuurkool eten met worst. Maar het kan ook een vegetarische zuurkool worden met ananas (uit blik) en kaas, of met spekjes. Ook zou ik gebakken aardappeltjes kunnen eten met doppertjes en worteltjes en vissticks, of macaroni met gehakt, tomatenkaassaus en een salade van winterwortelen en rozijnen. Of hutspot met rookworst. Of pannenkoeken en een witlofsalade met appel en sinaasappel. Of een pan erwtensoep. Of zilvervliesrijst met prut (= ui + paprika + sperziebonen + Indiase kruidenpasta) en kikkererwten. Of tofu, broccoli en gebakken aardappelen. Het is maar net waar ik zin in heb, het kan allemaal. Als ik maar zorg dat ik tijdig het vlees, kip of gehakt uit de vriezer haal, of tijdig de de peulvruchten in de week zet of de tofu marineer.
In het weekend kook ik vaak extra porties die ik invries in eenpersoonsporties en vervolgens door de week opeet. Deze week: 2x zilvervliesrijst met kip en groenten, 2x pasta met gehakt. De pastaschotels zijn verschillend. 1x met courgette, gehakt en roomkaas en 1x met gehakt, tomatensaus en ui. Maandag kip en rijst, dinsdag pasta roomkaas, woensdag kip met rijst, vandaag pasta tomaat. En dan is het morgen ook al weer weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.