Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 28 februari 2011

Een nieuw leven voor mijn magnetron draaiplateau

28/02/2011
Mijn oude magnetron is stuk en kan weg. Maar ….. het glazen draaiplateau was nog puntgaaf. Zonde om zo maar weg te gooien, toch? Dus ik zette het plateau op Marktplaats. Vraagprijs 2 euro, ik had hem ook wel gratis weg willen geven, maar voor de vorm had ik een prijs vermeld. Ik had al heel snel een koper die hem voor €3,25 gekocht heeft. Dochter heeft de schaal goed verpakt in bubbeltjesplastic, kranten en stevig karton. Afgelopen week heb ik de schaal verzonden.
Vervolgens ben ik eens op internet gaan zoeken wat het kost als je zo'n onderdeel los moet bestellen. Asjemenou, het is niet niks wat je moet betalen, je bent werkelijk rond 40 euro kwijt voor alleen een draaiplateau. Daar wordt flink op verdiend! "Mijn" koopster heeft inclusief verzending en verpakking een tientje betaald. Ik voelde me bijna alsof ik een goede daad verricht heb ;-)
Fijn dat mijn oude draaiplateau ergens in Noord-Holland een nieuw leven heeft gekregen.
Ik wil maar zeggen: let goed op als je de schaal uit je magnetron haalt, als je hem laat vallen ben je veel geld kwijt voor een nieuwe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten