Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 20 maart 2011

Een andere bank voor mijn geld

20/03/2011
Naar aanleiding van mijn bericht over de bonussen bij de ING heb ik besloten serieus te gaan zoeken naar een andere bank voor mijn dagelijkse betalingen. Ik ga de eerlijke bankwijzer gebruiken. Er schijnt zoiets als een overstapservice te bestaan. Eerlijk gezegd ben ik een beetje huiverig, vanaf 1972 ben ik bij de Postgiro, ik heb nooit een andere bank meegemaakt. Ik weet wat ik heb en ik weet hoe het werkt bij de ING. Ik ben als het ware met de bank meegegroeid. Het is een grote stap voor mij. Eigenlijk is het niet alleen maar luiheid, maar ook angst voor het onbekende, misschien dat nog wel het meest. Mijn ouders waren bij de Postgiro, door mij zijn mijn kinderen ook bij de ING. Maar ……… ik stap regelmatig over naar een andere spaarrekening. Zo moeilijk kan het nou ook weer niet zijn: ik ga me er in verdiepen!
De betere bank: here I come!
Jullie horen binnenkort wat mijn zoektocht opgeleverd heeft!
Naschrift op 22 maart: de ING top heeft besloten de bonussen terug te betalen. Dus dat is mooi! Ze hadden zich bij de ING niet gerealiseerd dat de uitbetaling van de bonussen zo veel zou los maken.
Te laat om mij als klant te behouden. Ik heb afgelopen zondag de overstap gemaakt naar de ASN. Ik zal over het verloop van deze overstap en mijn ervaringen met de overstapservice binnenkort weer berichten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten