maandag 18 april 2011

eerste gebruik OV chip: DUUR!

Ik heb de OV chip nu gebruikt voor een aantal ritten. Mijn conclusie: de OV chip is flink duurder dan de strippenkaart. Ik reis naar mijn moeder voor 22 strippen. Dat is €22,80 : 45 X 22 = €11,15. Met de OV chip ben ik €12,40 kwijt. Dat is een prijsverhoging van €1,25. Dat is ruim 10%! Dat vind ik schandalig veel! Ik meende dat de invoering van de OV chip kostenneutraal zou zijn. Nou dat klopt lang niet! Ik heb alleen al voor de kaart 7,50 betaald en nu betaal ik voor elke reis naar mijn moeder 1,25 méér. De strippenkaart was per 1 januari al in prijs verhoogd, dus ten opzichte van afgelopen jaar is de prijsverhoging nog groter. Ik reis wekelijks naar mijn moeder. Tot 1 november is gebruik van strippenkaart in deze regio mogelijk, dus, jullie voelen hem waarschijnlijk al aankomen, gebruik ik tot 1 november de strippenkaart, dat is nog 29 weken. Besparing maximaal: 29 X 1,25 = €36,25. Omdat Friesland eerder is gestart met de OV chip, is het mogelijk dat ik vanuit Friesland niet meer met de strippenkaart naar Groningen kan reizen, maar van Groningen naar Friesland moet voorlopig nog kunnen.
Vanwege de buitensporige prijsverhoging heb ik links onderaan in de kolom een link gezet om klachten te melden over de OV chipkaart. Heb je een klacht, meld het!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.