Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 27 april 2011

Uit eten gaan

Janneke vroeg mij wat ik zou doen als ik plotseling 100.000 euro zou hebben. Of ik dan wel vaker uit eten zou gaan. Als ik 100.000 euro zou hebben, dan zou ik acuut mijn huis hypotheekvrij maken en de badkamer laten vernieuwen. Verder zou ik de 14 jaar oude CV ketel laten vervangen en zo zou ik nog wel enige opknapacties weten voor dit ongeveer 40 jaar oude huis.
Uit eten heeft voor mij absoluut geen prioriteit.
Waarom niet?
Ik vind het eten in een restaurant lang niet altijd zo lekker en daardoor de prijs gewoon niet waard.
Je moet lang wachten voordat je je eten krijgt.
Uit eten gaan past niet altijd goed bij mijn zoutarm diabetesdieet. De meeste gerechten zijn te zout en te vet.
Ik kook vaak vegetarisch – daar zie ik thuis meer mogelijkheden toe dan in een restaurant: allerlei peulvruchten, tofu, tempeh, noten. Gewone restaurants hebben maar een beperkt aanbod aan vegetarische gerechten.
In een restaurant eet ik vaak te veel, meer dan goed voor mij is, dit komt doordat het een lange zit is en omdat het zo gezellig is. Dan ga ik met spijt naar huis: weer te veel gegeten.

1 opmerking:

  1. Erg verstandig! Als dingen thuis aan vervanging toe zijn is dat waarschijnlijk belangrijker om je geld aan uit te geven, dan aan elke dag uit eten gaan (vooral als je daar niet van houdt).

    BeantwoordenVerwijderen