Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 25 april 2011

Weer thuis

Het was een zonovergoten weekend, deze afgelopen dagen op Ameland. De belangstelling voor het eiland was zó groot, dat de boot op de heenreis afgelopen vrijdag wel een uur vertraging had. Dus hebben we op de veerdam bijna een uur zitten wachten op de boot. Ook ter plaatse liep niet alles voorspoedig. We bleken in de aangrenzende 3 caravans tamelijk luidruchtige buren te hebben die uitbundig Pasen gingen vieren, compleet met enig vuurwerk. Omdat het lekker weer was, zat iedereen tot laat buiten en heb ik tegen twaalven moeten vragen of het wat zachter kon, omdat wij moe waren van al dat buiten zijn en wij wilden slapen.
Dochters en ik hebben heerlijk gefietst, ik heb alle hoeken van het eiland gezien. Mijn dochters hebben op eerste Paasdag zelfs nog een duik in de zee genomen. Maar helaas werd oudste dochter ziek en ze voelde zich aan het einde van ons uitje op Ameland zo slecht dat we toen we weer in Groningen waren, bij de Huisartsenpost geweest zijn. Ze is goed ziek, maar waarschijnlijk is ze met een antibioticakuur snel weer opgeknapt.
Verder was het zeker een aanrader, zo'n uitstapje. We gaan ook een volgend jaar weer een moeder-dochters-Paasweekend houden. Het is nog niet helemaal zeker of we weer naar Ameland gaan. We kunnen ook eens een keer een andere plek proberen, in de bossen of zo. Heb jij nog suggesties?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten