Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 16 september 2011

Het einde van mijn mobieltje

Ik had een prima telefoon. Maar ........ ik had een ongelukje met tomatensoep en toen was mijn broek zo vuil, dat ik hem onmiddellijk in een emmer met water gestopt heb, zonder na te denken of ik misschien nog wat in mijn broekzak had zitten. Helaas, de mobiel heeft 10 minuten in een emmer met water gelegen en is nu na een week nog steeds onbruikbaar. Jammer, ik was er altijd heel blij mee, simpel, zonder poespas: alleen voor bellen en sms-en. Wat nu? Dochters telefoon viel de laatste tijd van ouderdom uit elkaar, dus besloten we tot een gezamenlijke actie. We hebben samen bij BOL een nieuwe simlockvrije telefoon besteld, ik had nog een kortingsbon voor een 10-tje en we bestelden tegelijkertijd een boek uit de top 100 en daardoor hoefden we voor de hele zending geen verzendkosten te betalen. Het mobieltje ziet er zo uit.Mijn oude telefoon had ook zo'n klepje en was van hetzelfde merk. Ik vind een klepje heel handig, dan bel je nooit iemand per ongeluk. Dochter en ik hebben de mobieltjes in 2 kleuren besteld. Een grijze en een rode. Als ze afgeleverd worden, mag ik kiezen welke ik het mooiste vind. Dus zie je binnenkort iemand in Groningen met deze telefoon in rood of grijs, dan ben ik het misschien wel! Twee telefoons en een leuk boek voor €51,94. Dat valt mee toch?

Ik heb ruim 4 jaar plezier gehad van mijn oude mobiel. Omgerekend kostte hij ongeveer 7 euro per jaar. Misschien had hij zonder die emmer met water binnenkort toch wel de geest gegeven, 4 jaar is best lang voor een mobieltje, denk ik.

De broek is trouwens zonder vlekken uit de was gekomen. Het is overigens wel een ongeluksbroek,  nog geen 4 weken geleden viel er een glas wijn overheen en nu dit weer. Misschien moet ik die broek maar niet weer dragen, elke keer als ik hem aan heb gaat er iets mis. Of zou het toeval zijn?

3 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met je nieuwe mobieltje, een nette prijs zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij tele2 heb ik dit mobieltje weleens gehaald voor 10 euro incl 10 euro beltegoed. Die gaat al jaren mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als je het boek toch wilde is het een goede deal om het boek te nemen om verzendkosten te besparen. Anders zou ik het boek niet hebben genomen. Verzendkosten zijn maar € 1,95. Ik heb ook een samsung met klepje. Prepaid. Wel iets luxere met schermpje aan de buitenkant. Voor mij ideaal. Hij staat onder werktijd altijd zonder geluid en als die dan gaat zie ik meteen op het dringend is om op te nemen. Ik heb mijn telefoon al 7 jaar en nog nooit kapot geweest. Beltegoed kost mij € 20,00 per jaar. Mascha.

    BeantwoordenVerwijderen