Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 29 november 2011

Zorgverzekering

Inmiddels hebben alle zorgverzekeraars hun premies voor het volgende jaar bekend gemaakt. Sommige zorgverzekeraars timmeren flink aan de weg en gooien met termen als polisstress (wat is dat in vredesnaam?). Via mijn werkgever heb ik 10% korting bij Zilveren Kruis Achmea. Ik denk dat ik daar bij blijf. Voor de zekerheid ga ik nog wel vergelijken.
Mocht je willen overstappen, dan kun je hier alle pakketten en bijbehorende premies vergelijken. Als je voor 31 december je oude verzekering opzegt, dan heb je nog de hele maand januari de tijd om een nieuwe verzekeraar te vinden. Daar verzeker je je dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari. Je hoeft je aanvullende verzekering niet automatisch bij dezelfde verzekeraar af te sluiten als je basisverzekering.
Het loont zeker om te kijken of je je collectief kunt verzekeren. Er zijn veel patiënten- en andere organisaties die de mogelijkheid bieden om een collectieve verzekering af te sluiten.
Bijvoorbeeld de ANWB, de ANBO, de Diabetesvereniging Nederland, de astmapatiëntenvereniging, de vakbond FNV en nog veel meer!

11 opmerkingen:

 1. Je hoeft inderdaad niet je aanvullende- en basisverzekering bij dezelfde verzekeraar te hebben. Maar ik zou het persoonlijk wel doen. Toen ik nog bij een verzekeraar werkte kwam ik wel eens mensen tegen die dat een jaartje hadden gehad namelijk, de boel opgesplitst, en die kwamen er altijd van terug, alleen al omdat je eigenlijk gewoon dubbel zo veel administratie hebt. En dan heb ik het nog niet eens over fouten die gemaakt worden door de verzekeraar van de av bijvoorbeeld, die je een bv geven want dat is toch verplicht, en dan maar proberen dat recht te zetten en zo. *zucht*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, en ik heb op je site gekeken, maar de goedkoopste polis daar zit nog 25 euro per maand hoger dan wat ik nu heb xD

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben hier een thuiszorgvereniging met een pasje. Dat kost een tientje,maar geeft korting op zorgverzekering.bibliotheek,en verschillende winkels. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook even gekeken, maar Anderzorg, waar ik nu bij zit, is voor mij nog steeds het goedkoopst. Ik heb geen aanvullend, dus dat hoef ik sowieso niet op te splitsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet me hier eigenlijk ook in verdiepen, maar zie er tegenop, omdat het me zo'n enorme onoverzichtelijke klus lijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Persoonlijk zou ik niet bij 2 zorgverzekeraars mijn verzekering afsluiten, dit omdat het op het moment van declaratie in sommige situaties ervoor kan zorgen dat ze naar elkaar gaan wijzen en jij als klant er weer tussen zit met alle rompslomp van dien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zit bij de Fbto. En mijn vriend gaat hier ook naartoe, dat scheelt hem bijna €20,- in de maand!

  Goed vergelijken is dus zeker een goede tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij zijn bij via United Consumers verzekerd bij VGZ. Ook gas en licht en mijn mobiele telefoon doen we via hun.Het mooie hiervan is, dat ze iedere maand 10% op een aparte rekening voor je zetten. Zo heb je ongemerkt een mooi spaarpotje.
  Vaak wordt ik gebeld door één of andere energie maatschappij of ik over wil stappen. Als ik dan vertel dat ik bij United Consumers ben, wordt er altijd gezegd: Oh dan zijn we uitgesproken of ja, daar kunnen we niet tegenop.

  gr. Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier ook alleen een basisverzekering bij Anderzorg. Gaat me ruim €77,00 per maand kosten, in 2011 nog € 66,25. Maar volgens mij altijd nog het goedkoopst in verzekeringsland.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bevalt de Zilveren Kruis je goed? Wij overwegen een overstap na een jaar vol ergernis vanwege de vele fouten bij de FBTO en willen nu naar een verzekering die tenminste ook iets doet voor de premie die ze ontvangen.

  Groetjes Jacq.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wij zitten al zeker bijna 30 jaar bij zilveren kruis en dat bevalt mij nog steeds goed.
  We hebben alleen een bassis verzekering maar zij hebben de bassis+ dan krijg je nog bepaalde dingen extra voor het zelfde geld.
  Enige wat we er bij hebben genomen is tandarts aanvulling.
  Maar alles via collectief, en dat bevalt mij ook na al die jaren nog steeds goed

  BeantwoordenVerwijderen