Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 30 november 2011

Extra geld verdienen

Om meer te kunnen sparen, om een buffer op te bouwen of om een hypotheek af te lossen, kun je werken aan de uitgavenkant, maar ook aan de inkomenskant van je financiën. In de VS schijnt het heel normaal te zijn om 2 banen te hebben. Ik weet niet hoe ze dat doen, ik heb meer dan voldoende aan 1 baan. Maar ja, ik word volgend jaar 60, misschien heeft het daar wel mee te maken.

De afgelopen jaren heb ik allerlei manieren geld bij verdiend:
- mystery shoppen (leverde te weinig op)
- meehelpen bij verkiezingen (helaas wordt dat op dit moment niets)
- overtollige inventaris verkocht op Marktplaats (een beetje maar)
- extra werken bij mijn werkgever (voor de zomervakantie wat uren)
- mail lezen bij Euroclix en MoneyMiljonair
Op dit moment brengt alleen maillezen nog geld binnen. Het gaat heel goed met beide programma's. Ik heb bij Euroclix al weer 6800 Clix gespaard, dit is ruim 84 euro, bij Moneymiljonair 1.783.101, dit is €22,29. Ik spaar nog even door, dan leveren de Clix meer op. December is een dure maand, misschien wissel ik dan wel wat in!

Probeer jij extra inkomen te krijgen? En hoe doe je dat?

15 opmerkingen:

 1. Via deze weblog heb ik me aangemeld bij Euroclix en Moneymiljonair. Er zijn nog meer van deze sites, maar volgens mij spaart dat langzamer.

  Ik kom regelmatig bij Hoogvliet, daar kun je met een klantenkaart koopzegels sparen. Als je deze inwisselt, krijg je zes procent rendement.

  Of meedoen met een geldterugactie van producten in de supermarkt of bij de drogist, vooral met artikelen die ik al regelmatig gebruik.

  Verder heb ik ook weleens iets verkocht via Marktplaats.

  Verder denk ik erover om post te gaan bezorgen naast mijn parttime baan.

  Wel moet ik oppassen dat ik met twee deeltijdbanen niet in een hogere belastingschijf kom, waardoor ik flink bij moet gaan betalen aan de inkomstenbelastingen.

  Werken bij een stembureau is ook een leuk idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook mysteryshopping gedaan, maar die betalingen zijn niet helemaal in verhouding met wat je ervoor moet doen. Bovendien had ik steeds bureaus die soms pas een jaar later betaalden, daar kun je ook niets mee. Extra werken lukt hier niet, ik werk voor mezelf en pak al aan wat ik kan pakken. Bovendien geef ik mezelf een vast salaris, dus het levert me privé niet meer op.

  De verkopen gaan op het moment ook niet zo hard. Het mails lezen loopt wel door. Ik bewaar de clix ook zo lang mogelijk, om tot de omwisselkoers van 170 procent te komen. Ik moet nog wel eventjes ;-)

  Daarnaast probeer ik geld bij te verdienen met mijn blog, daar heb ik een poosje terug ook een blogje over geschreven:

  http://lekkerlevenmetminder.blogspot.com/2011/11/online-inkomsten-geld-verdienen-met-je.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik klik ook. Bij meerdere programma's inmiddels. Ik heb sinds vorige maand advertenties op een blog geplaatst. Meer werken bij je huidige baas is lastig, want ik probeer nu bij mijn nieuwe baas juist ervoor te zorgen dat ze niet teveel uren voor me inroosteren (eindeloos opvang regelen voor zoonlief wil ik ook niet)
  Maar de planning is nog altijd: een berg verkopen. Via marktplaats of snuffelmarkt. Ik heb minder dan ik dacht, maar 5 verhuisdozen vol is nog wel teveel om constant te bewaren (daar waar het constant meer gaat worden, juist wegens het verhuizen)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook hier allerlei aktiviteiten om de huishoudkas te spekken. Sinds juni een folderwijk. Die levert zo'n 60 euro per maand op. Verder inkomsten uit advertenties op mijn blog, inkomsten door af en toe een handeltje, inkomsten door het schrijven van een boek en eens in de 4 weken een column in een landelijke krant. Deze inkomsten houden we voor de leuke dingen, die van het gewone inkomen niet meer lukken (vakantie bijvoorbeeld)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, ik ben een meelezer van jouw blog. Ik heb mij aangemeld bij Euroclix maar begrijp eerlijk gezegd niet helemaal wat de bedoeling is. Krijg ik nu mail in mijn mailbox om te lezen of moet ik via de website allerlei dingen aanklikken?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik klik ook bij meerdere programma's. mijn favoriet is zinngeld, omdat die al uitbetalen bij 5 euro; dan kan ik het daarna op mijn spaarrekening zetten. Heb het idee dat het dan sneller meer wordt dan bij euroclix :)

  daarnaast werk ik soms ook wat extra en verkoop ik boeken via bol.com. En als ik het over een boek heb op mijn website, is dat ook gelijk een link naar bol.com, als iemand dan iets koopt krijg ik ook een kleine vergoeding. Maar ik zie dat niet als een bedrijfje ofzo, ik ga geen reclame maken voor boeken...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb nu 150 euro bij Euroclix en ik ga nu jaren door tot het maximum.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helaas,ik heb mijn handen vol aan huis en haard. Ooit was ik een poos lid van een letskring.Dat leverde ook verdienste op in de vorm van minder uitgeven. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Moet je dit, wat je verdiend met Euroclix en Moneymiljonair, niet opgeven aan de belasting?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bij Euroclix schijn je ook nog clix te kunnen sparen door vinden.nl als zoekmachine te gebruiken.

  Het gaat best snel, je mag per dag maximaal voor clix zoeken op vinden.nl (vaker mag natuurlijk ook, maar dan krijg je die dag geen clix meer).

  Vier keer zoeken is 1 clix, dus met 40 zoekopdrachten per dag kun je per dag maximaal tien clix verdienen.

  Er zijn wel voorwaarden, dat je cookies op je computer achterlaat.

  Ik heb het pas ontdekt, dus eerst nog even afwachten of ook deze clix daadwerkelijk aan mijn clixsaldo worden bijgeschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben ook een "klikker" ;)
  Ik durf het aantal clics alleen niet zo lang te laten staan.. ben bang dat de site het op een dag niet meer doet, mijn clics kwijtraakt of zoiets! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben snel gestopt met het klikken, ik vond het erg langzaam gaan. De onderzoeken waar je meer mee verdient viel ik 9 van de 10x buiten de doelgroep. Dus dan maar MP of Bol.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik werk soms extra bij mijn werkgever. Daarnaast ben ik soms overblijf op een basisschool, dit levert mij EUR 9 per keer op (vrijwilligersvergoeding)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik spaar zegels bij de Plusmarkt, ik koop dan voor een vol boekje voor 4 euro aan zegels maar krijg er 6 euro voor. 50% rente dus. En ik pas wel eens op iemands hond, als de baasjes op vakantie gaan, de hond logeert dan bij mij. Ik krijg dan 10 euro per dag en het is nog leuk ook! Voor iedereen die een tweede baan erbij zou willen: Houd er rekening mee dat je maar bij 1 werkgever loonheffingskorting mag toepassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb ook een poosje mail gelezen voor euroclix en moneymillionaire maar ik werd helemaal gek van de spam die mijn mailboxje daarna fris vrolijk inrolde. Ook werd ik weer lastig gevallen aan de telefoon. Ondanks het bel me niet register.
  Ik ben er dus mee gestopt.
  Verder mag je hier in nederland vaak geen andere baan naast je eigen vaste baan hebben.
  Klinkt gek hè, maar lees de kleine lettertjes van je contract maar eens. In het beste geval moet je een aanvraag indienen bij je werkgever als je toch een bijbaan wilt opppakken.
  Veel werkgevers houden zich het recht voor om dit dan te weigeren, omdat hun werknemer dan minder flexibel wordt als het om extra werken gaat of omdat ze bang zijn dat je minder gaat presteren op de werkvloer omdat je vermoeider zou kunnen zijn.
  Dus een paar uurtjes postbesteller of baliemedewerker bij de Mac is er meestal niet bij...

  BeantwoordenVerwijderen