Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 20 december 2011

DVD speler

Mijn DVD-speler is al héél oud, ik heb hem in augustus 2004 gekocht. Op zich is dat natuurlijk niet erg dat hij oud is, alleen ..... hij doet het niet meer zo goed en dat is minder. Ondanks nieuwe batterijen in de afstandsbediening kan het apparaat niet meer
- op pauze
- niet terugspoelen
- niet vooruit spoelen
- niet met de afstandsbediening aangezet worden, alleen met de knop op het apparaat.
 Eigenlijk wil dochter graag dat ik een nieuwe koop, eentje met een USB poort.
Beste lezer, nu is mijn vraag: kan jij mij adviseren bij deze aankoop? Ik dacht aan een DVD speler die tussen 40 en 60 euro kost. Heb jij er ervaring mee?
Ik ben heel benieuwd naar je reactie.

14 opmerkingen:

 1. Ik heb er een bij de blokker gekocht afgelopen zaterdag met usb poort voor maar 24.95 en hij doet het gewoon goed

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijne stamt ook uit 2003/2004 oid, dus ik heb geen idee. Nu kijk ik dvds via de computer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Overigens is het met DVD spelers vaak zo dat als je er zuinig mee omgaat, dat je best een supergoedkope kunt nemen. Mijne was in 2003/2004 dus €30 en kwam bij de Trekpleister vandaan en die werkt nu nog prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb nog een dvdspeler uit 2001, deze werkt nog steeds perfect.

  Als ik jou was, zal ik een blue-rayspeler halen. Deze zijn ook niet meer al te duur, en alles gaat over op blue-ray. Blue-rayspelers kunnen ook gewoon dvd's en cd's spelen.

  Anders inderdaag gewoon wat Linda zegt een dvdspelertje van de blokker :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je kunt op de PC of Laptop ook een dvd spelen. Doen wij graag als we een film willen kijken.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij de Blokker vind je ze voor dat bedrag, en wij vinden dat een prima apparaat! Geen problemen mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En als je een TV met USB-poort hebt, dan zijn er kabeltjes waarmee je je laptop op de TV aan kunt sluiten en dus je DVD's op TV kunt bekijken. Laptop werkt dan als 'n DVD speler! Groet, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind die laptop-tip wel een goeie, geloof ik. Onze dvd-speler stamt uit.. eh.. 2000 geloof ik. Misschien is-ie zelfs nog ouder. Het is echt een enorm groot ding - vérre van plat, zoals die spelers nu. Ik wilde ooit een kleiner kastje als tv-meubel gebruiken, dat ging dus niet ;). Maar goed, we spelen er cd's en dvd's op af en hij doet het nog prima. Alleen wil hij soms niet meer uit de pauze-stand komen, haha. Nou ja, toe maar, van zo'n oudje vergeef ik dat.
  Ik geloof dat ik dus die laptop-tip zou volgen, of gewoon een hele goedkope van de Blokker ofzo zou kopen. Succes met het aankopen/beslissen in elk geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb er eentje met een harde schijf, daar kan ik programma's mee opnemen.
  Onze vorige was ook een supergoedkope van de Mediamarkt. Is jaren meegegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zou ook voor een bleu-ray gaan. Je oude DVD's kan je dan via je laptop kijken (en mogelijk aansluiten op je tv).
  Ik heb een DVDspeler met USB, leek me toendertijd superhandig maar de dingen die ik ermee dacht te gaan doen werkte helemaal niet. Het enigste wat gelukt is, is om fotos via een verschrikkelijke omweg om mijn tv af te spelen maar dat doe ik dus nooit. Het ging allemaal zo onhandig dat ik het nu niet eens meer weet! Dus voor mij had dat absoluut geen meerwaarde!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. En een tweedehands dvd-recorder?Mensen kopen soms een digitale ontvanger en hebben een recorder te koop. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Voor en blu ray speler zal ik niet gaan. Op de meeste tv's zie je het verschil niet (of je moet een mega groot scherm hebben), maar ik zal ook niet voor de goedkope van de Blokker gaan. Ik heb er eentje van Phillips met upscalling (of hoe schrijf je dat). Beeld is stuk beter dan goedkope DVD-spelers. Hij heeft ook USB. Ik heb er 74 euro voor betaald in de reclame.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Als je een playstation in huis hebt kun je die ook gebruiken als bleu rayspeler en aansluiten op een computer. Deden we hier toen jongste zoon nog een playstation had. Maar die heeft ie verkocht.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het voordeel van zo'n goedkope dvd-speler ten opzichte van een duurdere, is dat de goedkoospste dvd-spelers met gemak gekopieerde dvd's afspelen, terwijl de wat duurdere merken dit vaak niet doen. Ik zou dus een lekker goedkoop ding nemen, van rond de 25-30 euro. Zeker gezien het feit dat over een jaar of vijf waarschijnlijk alles is overgegaan op Blu-ray en je aan je dvd-speler dan waarschijnlijk net zoveel hebt als nu aan een videorecorder.
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen