Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 13 december 2011

Gratis oploskoffie

Afgelopen zaterdag was ik samen met mijn moeder in de AH. Daar werden proefverpakkingen met kortingscodes uitgedeeld van een A-merk oploskoffie. Ik begin altijd mijn dag met een mok oploskoffie, gewoon van het huismerk van de AH. Half water, half melk, in de magnetron heet maken, een schep oploskoffie er bij en dan kan mijn dag beginnen. Met de kortingscode krijg ik het gehele aankoopbedrag à €3,39 retour. Ze hopen natuurlijk dat ik dan altijd hun merk zal kopen. Dat ga ik zeker niet doen. Maar een tijdje gratis oploskoffie drinken, dat is niet zo slecht!

Op 16 december heb ik een pak gekocht. Er zit maar 75 gram in en kost volgens de prijs op het schap bij de AH €3,36, ik koop altijd huismerk AH potten oploskoffie voor €3,99, daar zit 200 gram in. De A-merk oploskoffie is meer dan 2x zo duur.
Toen ik thuis kwam dacht ik eerst nog dat ik de verkeerde gekocht had, op de kassabon stond €1,99. Maar na bestudering van de folder en de actie bon is mijn conclusie: het is wel de goede koffie en ik heb behalve 45 bekers gratis koffie ook nog 1,40 cadeau! Toch een leuke actie.

11 opmerkingen:

 1. Mooi! Ik zet hier ook bijna altijd oploskoffie, omdat ik niet zo'n held ben in gewone koffie. Ik drink het zelf niet en dat maakt het lastig om precies de juiste smaak te maken. Ik koop altijd bij de C1000 zo'n pot voor 1,29 ofzo. Met een kortingscode had ik ook zeker gratis een ander merk gehaald, maar daarna zou ik mooi weer overstappen op de goedkope variant ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook oploskoffie. Ik drink maar één of twee kopjes per dag. Als er bezoek komt die graag koffie drinkt, pak ik het koffiezetapparaat. Die staat trouwens meestal in de kast hier.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik dronk vroeger altijd oploskoffie bij mijn oma. Die had een bus Koffie Hag, en daarvan lepelde ze dan wat koffie in een boerenbont kommetje, en deed daar suiker bij. En dan water er over. Nu vind ik het smerig, maar toen vond ik het verrukkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah, fijn dat soort acties.
  Alpro soya heeft ook een actie lopen, misschien ook iets voor je?

  http://www.alproplus.com/nl/promotion

  Groet, Creanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Groot gelijk!
  Lekker gratis bakkie! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik houd persoonlijk niet van oploskoffie. geef mij maar een heerlijk versgezet kopje koffie met opgeklopte melk; of een senseootje, als het snel moet!
  Maar smaken verschillen natuurlijk, en gratis oploskoffie is nooit weg!!
  Geniet ervan!
  Groet, Tineke.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zijn leuke dingen, ik heb vandaag voor mijn vriend een scheermes gekocht. Hij had er toch 1 nodig en bij deze krijgen we het aankoopbedrag terug :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze actie is via try now te verkrijgen.Deed net mee met de vragenlijst van opinionbar (spaart leuk wat centjes bij elkaar) en hoorde ervan. Meteen angevraagd!
  groet, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoop dat het brengt een positieve verandering op uw stand.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. dergelijke codes zijn zeer nuttig in het winkelcentrum.

  BeantwoordenVerwijderen