Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 23 december 2011

Kerstvakantie 2011

Mijn vakantie is begonnen, ik wilde uitslapen, maar daar is niets van gekomen. Ik slaap met het raam open en mijn buurman had om 8 uur voor de deur een langdurig gesprek met iemand. Om nou uit het raam te gaan hangen en om stilte te manen is ook zo wat, dat leek me niet een goed idee. Ik doe dat wel als een van zijn zoons met een aantal jongeren om 2 of 3 uur 's nachts voor de deur hangt en mij wakker houdt. Maar goed, storende geluiden waren nog niet afgelopen, want na het gesprek ging hij vanaf half negen hameren en boren in de kamer die aan mijn slaapkamer grenst. Ik ben toen toch maar opgestaan, van slapen komt dan toch niets meer.
Nu is dus mijn vakantie echt begonnen. Tot 9 januari heb ik vrij!
We waren de afgelopen jaren lekker verwend met witte kerst en meer moois. Vorig jaar lag er op 23 december ongeveer 10 cm, in 2009 lag er zelfs zo'n 20 cm en had jongste dochter moeite met het reizen naar Wageningen voor het afleggen van een tentamen, want er reden geen bussen en nauwelijks treinen. Nu is het grijs, maar gelukkig wel droog. Ik moet toch maar eens even op stap voor nog wat boodschappen. Morgen overdag krijg ik bezoek en dan heb ik daar niet veel tijd voor.
Vanavond hier in huis een vroeg kerstdiner met 9 mensen. Morgen en overmorgen 3 à 4 eters. Op 2e kerstdag eten oudste en ik samen. Ik ben doordat ik de afgelopen 3 jaren meestentijds alleen woonde en alleen zo nu en dan in het weekend wat mensen over de vloer had, niet meer zo gewend om voor veel meer mensen eten en drinken in huis te halen en voor hen te koken. Misschien maak ik het wel veel te groot, maar ik heb het idee dat ik enorme hoeveelheden eten in huis moet halen. Ook al maak ik er niet al te veel drukte van en worden de diners niet al te uitgebreid, toch is het veel meer werk dan alleen voor mezelf zorgen.
Eerst maar eens een triffle maken en dan ..........
Ik wens iedereen veel plezier met de voorbereidingen voor een gezellig feest in familiekring of met vrienden.

7 opmerkingen:

 1. Geniet van je vakantie! Fijne feestdagen en gelukkig nieuwjaar. groetjes Jenny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Zuinigaan,

  Fijne vakantie! Geniet ervan, fijne feestdagen en een goed 2012.

  Groeten van Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Zuinigaan, ik heb ook altijd een beetje "kerststress" ;), want ik moet op 2e kerstdag voor 8 mensen koken! En dat ben ik dus niet gewend, want wij zijn maar met zijn tweeen. Maar het zal allemaal wel meevallen hoor! Het is ook altijd wel weer gezellig.
  Ik wens jou en je dochters fijne kerstdagen, en een gelukkig, en gezond 2012!
  Groet, Tineke.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier valt de stress mee. Wij koken maar 1 gerecht. We eten met 10-en,maar iedereen doet iets. Mooi om kosten te drukken en minder sress!
  De 2e kerstdag eten we een samen gestelde maaltijd van pakketten, restjes en een blikje van het 1 of ander. Lekker en stress-loos. En de ervaring leert dat er dan veel minder left-overs zijn.
  Iedereen op zijn/haar eigen manier fijne dagen. Het zijn er maar 2 (en 1/2) en ook de dagen voor en na Kerst zijn belangrijk, om je familiebanden te koesteren!
  groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geniet van je vakantie, dat uitslapen kan vast nog wel een paar keer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen