Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 26 december 2011

Kledingaankopen in 2011

Tot mei dit jaar was ik bezig met mijn jaar lang geen nieuwe kleding kopen. Ik heb van mei 2010 tot mei 2011 naast ondergoed en sokken maar 1 nieuw kledingstuk gekocht: 1 t-shirt in november 2010.

In onderstaand overzicht vind je alle kleding die ik in 2011 kocht

jan handschoenen, nieuw 1,89
april blouse, marktplaats + verzending 11,00
mei afritsbroek, tweedehands, incl verzending 12,76
mei twee blouses, tweedehands, incl verzending 11,30
mei badpak, nieuw 39,00
juni wandelsokken 23,80
november slipjes 6,38
sept BH 37,10
sept enkelsokken, 5 paar 1,50

TOTAAL 144,73

Naast deze kleding kocht ik in januari nog 3 pashmina wintersjaals met ingeweven motieven, waar ik heel veel plezier van heb, maar voor mij zijn dat geen kledingstukken, maar accessoires.
Ik vind dat ik volgend jaar weer eens wat broeken moet kopen. Slijtage van de broeken die ik nu heb zie ik nog niet, maar het kan niet anders dan dat ze slijten. Tijdige vervanging lijkt me heel nuttig.
Het jaar is nog niet om, maar ik denk niet dat ik dit jaar nog nieuwe kleding ga kopen. Misschien komende week in de uitverkoop?
Houd jij bij wat je uitgeeft aan kleding?

13 opmerkingen:

 1. Nee ik hou het niet bij, misscgphien wel eens een goed idee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja ik hou het al een paar jaar bij,
  zoon heeft kleedgeld.
  en mijn man en ik ook.
  ik schrijf het net als jij ook op en zo weet ik dat ik in july 2 paar leren handschoenen heb gekocht voor de prijs van 2,50 in het laatste van de uitverkoop .
  gr jennie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee,ik houd het niet bij.Maar besef wel,dat een enkele aankoop niet echt nodig is. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou het ook netjes bij :) Dit jaar 319 euro uitgegeven aan kleding

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, dat valt mee zeg! Ik houd het niet bij, maar misschien wel een idee om het eens te doen. Ik koop niet vaak wat, maar als ik wat koop, kan het wel weer duur zijn. Of juist heel goedkoop, ik heb laatst wat inkopen gedaan bij de Action.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou het in grote lijnen bij dus het totaal kostenplaatje maar niet zoveel voor een broek en zoveel voor een trui etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hou het niet bij,ben gewoon niet zo goed in kasboekjes bijhouden.

  Maar het zal niet veel zijn. Ik shop gewoonlijk slechts 2 keer per jaar voor kleding: in de uitverkoop.

  Nu tussendoor soms in een tweedehands kledingwinkel die hele mooie spullen heeft voor weinig (gemiddeld 3,50 euro per kledingstuk, ongeveer 5 dingen daar gekocht).

  Ik schat dat ik per jaar gemiddeld 150-250 euro uitgeef aan kleding. Dat is dan inclusief jas, schoenen en accessoires, met dit jaar een poging om dat gemiddelde omlaag te brengen door meer in die tweedehands winkel te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. jazeker hou ik het bij, van ons alledrie! Vind ik prettig om te weten...ik maak voor zoon ook vooral een begroting van wat er komen moet.
  Netjes lijstje! Ik mis alleen je winterjas die je nieuw had gekocht, of ben ik nu in de war?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nee, 'k hou het niet bij en ga bij een uitverkoop ook echt los. Da's twee keer per jaar voor +/- 125 euro.
  Vind ik zelf heul netjes. Bij jou kijk 'k altijd vol bewondering naar je lijstjes, knap hoe je het doet,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik hou heel veel bij maar kleding...nee dat niet...ben voor mezelf erg kieskeurig wat kleding en schoenen betreft dus als ik toevallig wat zie wat ik leuk vindt koop ik het.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kleding kopen is aan mij niet besteed. Ik ga niet voor mijn lol winkelen. Als ik iets koop dan is het ook écht nodig.
  Het mag dan ter dele op de prijs. het mag iets meer kosten omdat ik graag wil dat het lang meegaat, maar ik weiger een merk te kopen omdat ik niet wil betalen voor een merkteken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Spaarcentje: ik heb dit jaar geen nieuwe winterjas gekocht. Het kopen van een nieuwe is nog niet nodig. Ik heb 2 jassen en daar kan ik het voorlopig prima mee doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik hou het sinds 3 jaar bij, het wordt steeds minder, maar zoals jij het doet ... m'n complimenten!!!

  BeantwoordenVerwijderen