Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 21 december 2011

Lijken uit de kast: torenhoge schulden Groninger museum

In april dit jaar werd bekend dat het Groninger museum in acute geldnood zat, er was een tekort van 1.1 miljoen, maar nu tuimelen de lijken uit de kast: er zou een tekort zijn van 4,3 miljoen euro. WAT zeg je nu 4.3 miljoen!! Hoe is dit mogelijk? Het museum is een gemeentelijke instelling, hoe heeft het kunnen gebeuren dat accountants zo hebben zitten slapen! Lees ook hier. Volgens de nieuwe zakelijke directeur hebben de problemen zich vanaf 1999 opgebouwd. Hoe moet het nu verder? Een schuld van het museum is in feite een schuld van de gemeente Groningen. Ik weet eigenlijk helemaal niet wat zoiets betekent voor de gemeente, valt het wel mee, of is het een groot probleem?
Ik wil jullie allen in ieder geval oproepen om het Groninger museum te bezoeken, het kan nu nog en het is echt een heel leuk museum. Op dit moment is er een tentoonstelling met schitterende mode van Azzedine  Alaïa en in het Ploegpaviljoen een overzichtstentoonstelling van Jan Altink. Met een bezoek steun je het museum en heb je de kans om prachtige kunst te bekijken. Veel leuker dan een kerstmarkt, gewoon doen in de kerstvakantie!

6 opmerkingen:

 1. Oei, dat is inderdaad even schrikken. Mijn vriend en ik zijn er een paar maanden geleden nog geweest… het is een mooi museum. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga regelmatig met ´n Museumjaarkaart dus dat telt niet echt aan ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tecla, als het goed is registreren ze je kaart elke keer dat je komt, en krijgen ze elke keer een bedrag daarvan ;-)

  Ik ga in de vakantie ook maar eens, dan doe ik tenminste wat met m'n kaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En dan krijgt de directeur ook nog een flinke oprotpremie mee ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, dat is wel heeeeel veeeeeel geld.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het museum is jaren geleden verzelfstandigd en dus allang geen gemeentelijke instelling meer. De schuld is dus alleen van het museum zelf. Daarom kan het ook gewoon failliet gaan. iets anders is of de gemeente dit wil laten gebeuren. Nee dus.

  Hoe het verder gaat? Ik ben bang dat deze hele déconfiture straks nog meer koekblikkenkunsttentoonstellingen gaat opleveren, een ‘core business’ die dan ten koste zal gaan van de toch al danig uitgeklede sectie archeologie en geschiedenis. Immers, in deze wereld is het de fijne gewoonte geworden om slachtoffers te laten opdraaien voor het verlies van speculanten, oplichters en valsemunters.

  BeantwoordenVerwijderen