Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 28 februari 2012

Aangifte belastingen

In andere jaren had ik eind februari al lang een bericht ontvangen dat ik mijn belastingaangifte voor 1 april moest regelen. Deze keer heb ik taal noch teken van de belastingdienst mogen ontvangen, gewoon niets. Mijn moeder heeft ook nog geen brief ontvangen. Raar! Zou het verzenden van al die brieven te veel kosten? Misschien laten ze de nieuwslezer op het achtuurjournaal wel een berichtje voorlezen en dan verwijzen naar internet voor meer informatie! Leuker kunnen ze het niet maken ;-)
Alle gekheid op een stokje (kijk hier als je niet weet wat dat betekent), ik moet er binnenkort maar weer eens voor gaan zitten. Als je vanaf 1 maart je belastingaangifte digitaal doet, dan heeft de belastingdienst al gegevens voor je ingevuld: inkomen en WOZ waarde van je huis. Dat is heel handig, wel even controleren of het klopt! Bel als je vragen hebt gratis naar 0800–0543, kijk op belastingdienst.nl of twitter naar @bdaangifte.
Ik verwacht dat mijn moeder geld terug krijgt en dat ik zelf deze keer niets hoef bij te betalen. Hiep hoi! Dat is voor mij een hele vooruitgang vergeleken bij voorgaande jaren. Toen moest ik steeds heel veel bijbetalen en bleef er in mei vrijwel niets over van mijn vakantietoeslag. Dit kwam omdat de teruggave op de voorlopige aanslag steeds te hoog was.

Update 29 februari: de brief is nu eindelijk maar toch gearriveerd!

9 opmerkingen:

 1. Wij hebben de enveloppe een paar dagen geleden gekregen. Ik vond het ook al aan de late kant.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'k Heb de uitnodiging net vandaag binnen gekregen. 'k Had ook al bedacht dat men bij die blauwe dienst nogal aan de late kant was.
  groet ( leuker kunnen we 't niet maken ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vreemd ik kreeg de blauwe envelop al 2 weken geleden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de blauwe envelop ook al een of twee weken in huis, maar ik wacht totdat op 1 maart al een gedeelte vooraf is ingevuld.

  Wel controleer ik, vorig jaar had de Belastingdienst zelfs een te laag jaarinkomen ingevuld. Dat heb ik meteen gecorrigeerd, ze komen er uiteindelijk toch wel achter.

  Helaas ging mijn hele vakantiegeld vorig jaar ook naar de Belastingdienst... Bij mij had dat met loonbelasting te maken.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kreeg laatst een mailtje dat het weer tijd was. De envelop met het aangifteformulier had ik in de eerste week van januari al binnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vorige week kregen we bericht erover. Na 1 maart gaan we hem eens invullen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga er dit weekend eens voor zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij kregen het formulier voor Man al een week geleden, die voor mij gisteren. Ik heb alle papieren die de afgelopen maanden zijn binnengekomen en die van belang zijn, verzameld in een mapje dus geen gezoek. De laatste weken druppelt het geld binnen dat we over 2010 terugkrijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een paar dagen geleden de blauwe envelope gekregen en vandaag de Woz waarde van ons huis (gedaald...) en de gemeentebelastingen.

  BeantwoordenVerwijderen