Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 4 februari 2012

Allemaal kapotte dingen

Hoe zat het ook al weer met die wet van Murphy? Eind december hadden we een nieuwe DVD speler nodig, in januari een nieuwe wasmachine.
Deze maand begeeft mijn elektrische tandenborstel het, moest ik nieuwe achterbanden en ook houdt mijn horloge er mee op. De tandenborstel was al oud, zeker 7 jaar en ik gebruikte hem iedere dag. Hij moest al steeds vaker opgeladen worden, maar nu heeft ie er van de week definitief de brui aan gegeven. Jammer! Gelukkig had ik nog een cadeaubon en een Blokkerbon. Samen waren ze precies genoeg om zonder bijbetaling een nieuwe elektrische borstel aan te schaffen.
De achterband van mijn reservefiets was niet zo best meer, de binnenband was al diverse keren (door mij) geplakt, de buitenband had het meeste van zijn profiel verloren. Jongste dochter was er mee op stap en toen kreeg ze een lekke band. Haar keus: tijd voor nieuwe banden, dus zij naar de fietsenmaker en ze heeft er nieuwe banden op laten zetten. Dat bespaart het bandenplakken en dan hebben we voorlopig weer goede banden.  De prijs viel me mee, ik heb wel eens een veel duurdere set binnen- en buitenbanden laten zetten: €29,95
Mijn horloge is ook oud, vorig jaar heb ik er een nieuw horlogebandje op laten zetten, dus ik kies voor een nieuwe batterij. Dan gaat het horloge vast wel weer een tijdje mee. Kwam ik gisteren bij V&D op de afdeling van de horlogeservice, stond er een bordje: korte pauze, retour om 15.00 uur. Korte pauze? Het was op dat moment 13.30 uur! Ze denken toch niet serieus dat ik 1,5 uur ga zitten wachten?
Ik heb tegenwoordig meestal mijn mobiele telefoon bij mij, dus voorlopig gebruik ik die wel als klokje! Komende vrijdag ben ik weer in de buurt, dan moet ik het nog maar weer eens proberen.
Hopelijk gaat er voorlopig niets meer stuk!

7 opmerkingen:

 1. Zal je net zien, gaan al die apparaten allemaal tegelijk kuren geven. Dat soort dingen zijn nooit te plannen. Of je moet ze voortijdig gaan vervangen maar dat is natuurlijk niet bepaald zuinig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is pech hebben. Hopelijk komt nu een tijd,dat alles gewoon blijft werken. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik help het je hopen, dat is inderdaad vaak zo, helaas...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pech, dat is vaak zo. Maar nu kun je moet die nieuwe apparaten weer een poosje vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor je horloge kun je bij de Action een hele serie batterijtjes kopen voor 69 of 79 eurocent. Zelf erin zetten en nog goedkoper !!!!!
  groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Murphy? Die moet je zo snel mogelijk buiten de deur weten te zetten! Echt!
  Gewoon je eigen regelgeving weer.

  :-)

  BeantwoordenVerwijderen