Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 3 februari 2012

Extreem weer: Let op ouderen en pas goed op jezelf

Het is nog steeds erg koud en ondertussen ligt er hier ook nog sneeuw. Volgens het KNMI is er in sommige provincies sprake van extreem weer. (Zeeland, Noord- en Zuid-Holland en Friesland) Vooral ouderen zijn heel bang om te vallen en durven niet goed naar buiten om boodschappen te halen. Lees ook dit bericht. Misschien wonen er ouderen in je buurt die je kunt helpen. Kost niets extra. Misschien . kun je een boodschap doen of het straatje vegen? Als je een grote lekker warme pan erwtensoep hebt gemaakt, zou je ouderen in de buurt een pannetje met soep kunnen brengen. Je geeft er in ieder geval mee aan dat je aan hen denkt en dat ze een beroep op je kunnen doen als dat nodig mocht zijn.
En
Als je de weg op gaat, wees dan heel voorzichtig, neem slaapzakken of dekens mee en een thermoskan warme koffie of thee!

5 opmerkingen:

 1. Hier letten we vooral ook op de dieren, ouderen wonen hier niet zoveel. Goede tip van die dekens, ik heb er altijd wel in de auto, maar vriendlief volgens mij niet. Ik zal er vandaag even op aandringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn hier de "ouderen",maar hebben gelukkig nog geen hulp nodig. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed idee zal eens om me heen kijken om te zien of we voor iemand een boodschapje mee kunnen nemen, lief en ik moeten straks toch boodschappen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben hoogzwanger en blijf ook maar binnen!
  Ik moet er niet aan denken om uit te glijden met die bolle buik, of nog erger... dat de bevalling nu gaat beginnen! ;)

  Dit weer levert wel hele mooie plaatjes op! dus met de laptop op schoot, komt het allemaal goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij laten momenteel ook het hondje uit van mijn moeder en doen de boodschappen voor haar.. zolang het glad is heeft ze huisarrest ;-)
  Moet er niet aan denken dat ze opeens onderuit gaat!

  BeantwoordenVerwijderen