Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 2 mei 2012

Nieuwe logeermatrassen!

Jarenlang hadden we 4 eenpersoonsmatrassen. Drie goede en 1 veel te dunne, slappe matras. Jongste dochter heeft 4 jaar geleden 2 matrassen meegenomen naar Wageningen. Eén om zelf op te slapen en 1 voor vrienden die op haar studentenkamer kwamen overnachten. Dit natuurlijk inclusief beddengoed.
Drie jaar geleden, toen ik het oude 1 persoons eikenhouten bed van mijn vader opknapte, heb ik 1 matras bijgekocht bij het Zweedse warenhuis hier in de stad. Maar nu oudste dochter hier woont, was het toch een beetje krap, twee bruikbare matrassen en 1 matras die nauwelijks meer te gebruiken was.
Ik heb besloten de oude, slechte matras weg te doen en 2 nieuwe aan te schaffen, ook bij hetzelfde warenhuis. Dus dat heeft oudste dochter afgelopen week voor mij geregeld. Handig zo'n dochter!
Nu is er weer plek voor slapers, weliswaar op de grond, maar de matras is goed.
Vorig jaar had ik al eens een dekbedovertrek gekocht en een dekbed plus kussen. Nu heb ik nog meer overtrekken en hoeslakens gekocht.

5 opmerkingen:

 1. Nu jij over matrassen van het warenhuis schrijft mag ik dan van deze gelegenheid gebruik maken dat ik een weggertje heb. Wie is er blij met een anti allergie matrashoes in de maat 120x 200. Het warenhuis verkoopt deze maat als enige. Ik zou hem graag aan de juiste persoon doorgeven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan met mijn astma wel een anti allergiehoes gebruiken! Mijn matras is 120x190 cm. Mijn mailadres: zuinigaan@gmail.com

   Verwijderen
 2. Welk type matras heb je gekocht?
  Wij moeten eigenlijk ook nieuwe, maar ik zit zo tegen de prijs aan te hikken. Ik moet nl wel een goed matras hebben omdat ik altijd last van mijn rug heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb deze gekocht http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/70139758/#/90139757
   Het is een middelharde polyethermatras. Het exemplaar dat ik in 2009 kocht voldoet goed. Wat handig is, is dat hij opgerold is. Daardoor is de matras goed mee te nemen in een kleine personenauto.

   Verwijderen
 3. Was er een aanbieding?Regelmatig lees ik "twee halen,één betalen" voor matrassen. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen