Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 1 mei 2012

Lekker zwemmen!


Vanmiddag heb ik voor het eerst dit seizoen weer gezwommen in het openluchtbad De Papiermolen, samen met oudste dochter. Ik was een beetje vergeten hoe heerlijk ik dat vind, lekker in de zon met uitzicht op bomen en struiken en met vogelgeluiden op de achtergrond zwemmen. Het was heel rustig, het scheelde niet zo heel veel of we hadden het bad voor ons alleen.
Dochter heeft een zomerabonnement, ik een jaarabonnement. Allebei met korting met de bedrijvensportpas. Ik krijg 30% korting en betaal 145,- voor een jaar lang zwemmen, overdekt of buiten, desgewenst bijna iedere dag. Naar schatting maak ik ongeveer 80 à 90 keer per jaar gebruik van mijn abonnement. Alleen op 1e paasdag, 1e kerstdag en dergelijke zijn de zwembaden dicht. Dochter krijgt als inwonend familielid 15% korting en betaalt zo'n 60 euro voor 4 maanden zwemmen, naar keuze overdekt of in het buitenbad.
Een los kaartje kost voor volwassenen €5,10 per persoon. Met onze abonnementen kunnen we veel goedkoper, als we maar vaak genoeg gaan zwemmen. En zeg nou zelf, zwemmen is heel gezond!

6 opmerkingen:

 1. Je zou zomaar 't Kniepermeisje tegen gekomen kunnen zijn, zij zwemt ook zo heel graag.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is een los kaartje inmiddels al €5,10? Wat een geld. Een abonnement zwem je er idd toch zo weer uit! Zwemmen is heerlijk en heel gezond.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. buiten zwemmen is heerlijk ! ik kan er in de sauna ook altijd zo van genieten. wel slim zo'n abonnement dan heb je ook gelijk een financiele stok achter de deur om daadwerkelijk te gaan. ik vind zwemmen heerlijk, maar als eerlijk ben doe ik het te weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik betaal via bedrijfsfitness € 300,00 per jaar voor de sportschool. Mijn sportschool heeft een zwembad en sauna erbij. Ik kan dus ook gaan zwemmen zoveel als ik wil. Ik ga zeker een keer per week na het sporten zwemmen. Voordeel is dat er zeer ruime openingstijden zijn en het er ook nooit druk is dat vind ik het nadeel in sommige openbare baden hier. Vrij zwemmen is meestal op bepaalde tijden. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Zuinigaan,

  Zelf heb ik nu een zomerabonnement van vier maanden bij het buitenzwembad bij mij in de buurt gekocht. Dat kostte in de voorverkoop € 50,25. Zolang het binnenbad hier in de buurt open is, mag ik daar nu ook gratis zwemmen met mijn zomerabonnement.

  Zaterdag ging hier het buitenzwembad open, ik wilde per se gaan zwemmen, maar wat was het koud en regenachtig! Maar ter gelegenheid van de opening was er gratis koffie en cake. Dat maakte alles goed. :-)

  Gisterenochtend ben ik ook geweest, het water was koud, maar het was prachtig zonnig weer! Wat was het fijn buiten zwemmen!

  Ik houd nu wel bij hoeveel keer ik daadwerkelijk gebruik maak van mijn abonnement. Op 18 april heb ik mijn zomerabonnement in de voorverkoop gekocht, en tot nu toe heb ik vijf keer in het binnenbad gezwommen, en twee keer in het buitenbad. Als ik het zo volhoud, haal ik mijn abonnement er ook absoluut uit.

  Daarnaast heb ik nog een tienbadenkaart lopen bij een recreatiebad hier in de stad omdat ik meestal iedere week daar met een vriendin afspreek om te zwemmen.

  Morgenochtend om zeven uur ga ik weer zwemmen, wel in het binnenbad denk ik, maar ik heb er nu al zin in!

  Een abonnement op het zwembad is een prima investering.

  In ieder geval wens ik jullie veel plezier met jullie abonnementen, en natuurlijk een fijne meivakantie toegewenst.

  Geniet ervan.

  Groeten van Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De Papiermolen is heerlijk! Daar zwom ik als student ook dagelijks met een vriendin (nou ja,'s zomers dan). Op een tijdstip ergens tussen de fanatieke triatleten en de badmutsen in. Heerlijk in het zonnetje, of juist weldadig in het warme water terwijl onverwachte koude een mist creeerde boven het wateroppervlak.
  Grunnen rules!

  BeantwoordenVerwijderen