donderdag 31 mei 2012

Stemmen op de grootste consumentenmisleider

Hebben jullie al gestemd op de site van Foodwatch?
Nee?
Ga dan gauw naar de site en bepaal welk product of welke producent van jou het Gouden Windei mag hebben!
Wie is de grootste consumentenmisleider?
Is het Peijnenburg met "gezonde" koek
Of Zonnatura met "gezonde" instant thee
Of misschien Becel, met margarine die zo goed zou zijn voor je cholesterol?
Of Hero, met gezonde natuurlijke sappen
Of Slankie smeerkaas waar je, echt waar, kilo's van afvalt?
Allemaal misleiden ze je waar je bij staat.

11 opmerkingen:

  1. Ik vind vooral die Slankie echt alles slaan, alsof smeerkaas ooit slank is als je het per bakje in je eten pleurt (want daar adverteren ze mee, een bakje op je pizza, een bakje in de pan, enzovoorts).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb gestemd op Becel, want daarvan is nog niet bewezen, dat het goed is voor de gezondheid. Wanneer je voldoende groente eet, krijg je ook plantensterolen binnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb gestemd op Peijnenburg. Ach de oplossing is gewoon nooit meer kant en klaar te kopen. Hoe je het ook went of keert, het is allemaal rommel en niet goed voor je gezondheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb nergens op gestemd, maar ik weet wel dat ik van de Zonnatura instant(vissevoer)thee weer overstap op 'gewone' zakjes, die ik in mijn beker hang...wat zullen de kilo's eraf vliegen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. nou er staat natuurlijk eigenlijk niets in wat we allemaal al lang weten, echt gezond zijn natuurlijk toch alleen de verse produkten, maar ja die zouden we dan toch allemaal zelf moeten fokken en telen, want dan weten we zeker dat er geen bestrijdingsmiddelen en anti biotica aan te pas komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik had al gestemd op de (plastic) Becel.

    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb gestemd op de Becel pro-activ. Niet alleen misleidend maar het is nog niet eens zeker of het wel ongevaarlijk is! Een paar jaar geleden las ik een artikel over het hoe en waarom van het verbod op dit product in Canada. Na enig googlen vond ik het weer: http://www.ortho.nl/orthomoleculair-blog/dossiers/becel-pro-activ/2005/twijfels-over-veiligheid-becel-pro-activ/

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik had vanmorgen in mijn haast om naar mijn werk te gaan niet eens vermeld waar ik zelf op stemde: op de margarine. Waarom? Omdat ze dingen claimen die niet bewezen zijn en het soms gewoon slecht kan zijn voor je gezondheid. Een goede tweede was voor mij de smeerkaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dank je wel voor de herinnering. Ik heb net gestemd op Becel. Als dit product eenmaal in de koelkast staat, zijn er genoeg mensen die dit voor het gemak ook maar op het brood van hun kinderen smeren....!
    Muriël

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zonnatura. Ik heb gewoon een hekel aan dat merk, maakt niet uit waar ze mee komen. Bah :S

    BeantwoordenVerwijderen
  11. ik heb eens even gekeken............ben ik blij dat wij al die producten niet kopen. gewoon alles lekker zelf maken, liefst onbespoten uit eigen tuin.
    maar ook diabetesverpleegkundigen kunnen er wat van. sinds 2 jaar is de richtlijn, bij diabetes ook maar meteen statines voor te schrijven om de aderen te ontlasten en preventief het cholesterol gehalte laag te houden. bij mij is dat gebeurd door de diabetesverpleegkundige,zònder naar het cholesterol gehalte te kijken (dit blijkt zelfs vaak voor te komen). nadat ik ontzettende gewrichtsklachten kreeg, zodanig dat zelfs gewoon lopen moeilijk ging, kwamen we d'r achter dat dat door die statines kwam. de huisarts was boos dat ze ooit voorgeschreven waren, want mijn cholesterol gehalte was altijd keurig laag.
    BEN DUS ALTIJD KRITISCH MET WAT JE EET, LEES EN INFORMEER GOED, ALLES KÀN NEGATIEF UITPAKKEN. PAS OP JEZELF EN EET EN DRINK BEWUST!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.