Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 20 mei 2012

Vakantiegeld = spaargeld

Volgens diegenen die er voor doorgeleerd hebben zullen we met ons allen het vakantiegeld vooral op de spaarrekening zetten en er niet veel van uitgeven. Klik hier voor het nieuws op nu.nl
23 miljard krijgen we met ons allen. Dat is heel veel geld. De verwachting is dat jij en ik en duizenden anderen het geld oppotten en niet uitgeven. Afgelopen jaren "mocht" ik alle extra geld meteen doorsluizen naar de belastingdienst en nog wat andere instanties die geld moesten hebben. Lees ook hier. Dit jaar heb ik nog geen blauwe brief ontvangen, maar volgens de berekening die automatisch gemaakt werd bij de aangifte, valt het dit jaar wel mee met de nabetaling van belasting over het afgelopen jaar. Ik wacht af! Die brief zal binnenkort wel komen.

Wat ga jij doen met je vakantiegeld?

30 opmerkingen:

 1. Vakantie houden!Zo lang dat nog kan,genieten we van een eenvoudige vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben een belastingaanslag gehad van 592,00 euro die gaan we er van betalen en de rest zetten we op de spaarrekening en dit gebruiken we om eventueel op vakantie te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een deel naar Groningen (DUO) en een deel naar de spaarrekening!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zijn in december naar China geweest en gaan daarom deze zomer niet weg. Het vakantiegeld wotrdt weer in potje China gestopt voor de volgende reis naar zoon en gezinnetje (in China).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wij gaan twee weken naar Spanje en van het vakantiegeld van man betalen we de reis en wat er overblijft gaat naar de spaarrekening. Mijn vakantiegeld spaar ik. Ik probeer zoveel mogelijk geld apart te leggen zodat we voor de kosten van het verblijf daar de spaarrekening niet hoeven te gebruiken. Mijn moeder vliegt een weekje in en zij geeft altijd een centje. Hoeft helemaal niet van ons maar ze doet het graag.
  Na een jaar van hard werken is voor ons een vakantie echt iets waar we naar toe leven. We doen het ter plekke rustig aan. In de plaats waar we zitten heb je nauwelijks toeristen anders dan uit Spanje zelf dus leven we lekkers Spaans. Houden een siesta en eten lekker laat en vaak tapas. In de ochtend gaan we naar het strand of bekijken de omgeving. Voor ons gezin de ideale vakantie.
  Groetjes Nikki

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb mijn vakantiegeld wat eerder gekregen vanwege uit dienst gaan. Normaal gesproken gaat het vakantiegeld direct naar de spaarrekening. Op vakantie ga ik eigenlijk nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik krijg officieel geen vakantiegeld. Ik kan zelf wat opnemen en als daar ruimte voor is, dan geef ik dat wel uit. We hebben namelijk een nieuw dak nodig. Maar in alle andere gevallen had ik het gespaard, ik vind het altijd wel prettig, ineens zo'n flinke toename van het spaarsaldo!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Op de spaarrekening, die zo geslonken is door de extra aflossing en overzetting van de hypotheek naar een basis hypotheek.De buffer weer aan laten groeien dus!
  groet Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. op vakantie van mijn vakantiegeld, nou dat word dan een voetreis naar Rome, want ik hoef misschien geen belasting te betalen het bedrag is echt niet genoeg om een vakantie van te betalen, dus ik zet het op mijn spaarrekening.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De helft gebruik ik voor de aanschaf van een nieuwe fiets (waar ik vervolgens via het werk weer een gedeelte van terug krijg) en in juli een week een huisje op de Veluwe. De andere helft gaat naar de spaarrekening. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik betaal er een achterstallige rekening van en de rest bewaar ik voor 2013, voor de ziektekostenverzekering. Ik blijf deze zomer lekker in NL, fietsen, wandelen, rommel-, en boekenmarkten bezoeken en genieten van de tuin! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier gaat het naar mijn nieuwe fiets.Het is hoognodig, ding valt bijna uit elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat wordt gespaard!

  De zomer is voor manlief zijn bedrijf altijd een rustige periode.
  Door een berg onverwachte kosten heeft hij weinig reserves om die periode te overbruggen. Dat wordt heel zuinig aan doen met ons geld dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wij doen er niets mee. De fakantie is vorig jaar al betaald. Ach dat geld komt vast wel op met al die verhogingen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wij gaan nooit op vakantie, van het vakantiegeld wordt er ieder jaar iets in ons huis geinversteerd.Dit jaar was de achtertuin aan de beurt, zo creeër ik voor iedere dag een prachtig uitzicht voor mezelf. Omdat we maar heel weinig krijgen is de pot nu weer leeg, volgend jaar zijn de schuttingen aan de beurt. Gr. Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Er wordt een lening mee afbetaald (de kleinste van de 4), zodat we maandelijks wat meer geld (271 euro) overhouden en hopelijk volgend jaar wel op vakantie kunnen. Ik mis de vakantie echt! Niet alleen door te weinig financien, maar ook door de lange zomervakantie van de scholen (9 weken). Daardoor gaan al onze vakantiedagen op aan thuis-zijn, maar nooit tegelijk.

  Groetjes,
  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Een deel gaat op aan de rekening voor schilderwerk en de rest gaat op de spaarrekening.
  Op vakantie gaan we dit jaar waarschijnlijk niet.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het is gewoon opgenomen in de begroting. Dus wodt er van gespaard/ boodschappen gedaan/ op vakanie gegeaan/ een tuinhuis gekocht/ rekeningen van betaald en je weet wel waar er in een gezin zoal geld aan uitgegeven wordt. Het is natuurlijk (helaas!) niet genoeg om het bovenstaande alleen met het vakaniegeld te doen: het gaat zeg maar op de grote bult.

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Een rond bedrag gaat naar de spaarrekening, die we dit jaar in ons huis gedeeltelijk stoppen en het beetje wat overblijft mag ik aan mijzelf besteden. Hobby bijv. Op vakantie gaan we eigenlijks nooit en dit en komend jaar zeker niet.

  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hier een onverwachtse rekening van 400 euro en de overige 700 euro gaat naar de spaarrekening voor de zorgkosten (eigen bijdrage voor man en mezelf) volgend jaar. En dan is het vakantiegeld weer op.

  Groet Isa

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Bij ons wordt het vakantiegeld gebruikt om een nieuwe verwarmingsketel te kopen.Helaas, pindakaas, het is even niet anders!
  Groet, Tineke.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt er ook een huren, doen wij

   Verwijderen
  2. Ja, maar dan blijf je jaaaaren huur betalen! Volgens mij kost het je dan veel meer dan direct kopen....
   Groet, Tineke.

   Verwijderen
 22. Ik ga ook wat rekeningen betalen met mijn vakantiegeld, en ik koop er wat dingen van die thuis echt aan vervanging toe zijn. De rest wil ik heel graag gaan sparen onder meer helaas voor het verhoogde eigen risico van volgend jaar.

  Vorig jaar ging mijn vakantiegeld naar de Belastingdienst helaas, dit jaar zou ik niets hoeven te betalen maar ik heb tot nu toe nog steeds geen bericht van de Belastingdienst ontvangen.

  Nog een fijne zondag.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik zet het vakantiegeld op mijn spaarrekening en mocht er een onverwachte rekening/tegenslag zijn die ik niet direct van mijn lopende rekening kan betalen, gebruik ik het geld daarvoor. Ik betaal er eigenlijks nooit mn vakantie van, omdat ik die vaak al ver van te voren gepland, en dus betaald, heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Voor ons geen vakantiegeld meer vanaf dit jaar. Manlief is vorig jaar verplicht met prepensioen gestuurd en dan krijg je géén vakantiegeld meer. Het is niet anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ons vakantie geld gaat ook naar de spaar rekening en misschien een deel voor een nieuwe fiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Gedeeltelijk voor de vakantie en de rest naar de spaarrekening. Ik wil een elektrische bakfiets aanschaffen oorals onze tweede spruit is geboren. Met de tijd kan er dan 1 auto uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik krijg 2 keer vakantiegeld in mei en november, gebruik het geld voor vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen