Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 21 mei 2012

Boodschappen week 20

Deze week weer wat boven het budget. Dat komt voornamelijk omdat ik voorraden aangevuld heb: pistoletjes, brood, gehakt, appels (bewaar ik in het groentenlade van de koelkast), spitskool, limonadesiroop, biscuit.
Verder wilde dochter graag een heerlijke chocoladetaart maken met amandelen. Heerlijk, maar in totaal een klein beetje prijzig.

Week 20  14-21 mei 2012
WAT      *=aanbieding    @=afgeprijsd     WAAR PRIJS
appels, 18 stuks, 2620 gr* AH 2,59
bananen, 5 stuks AH 1,15
bananen, 5 stuks Dirk vd Broek 1,15
gedroogde pruimen AH 2,19
perziken in blik AH 0,72
chocolade hagelslag AH 1,10
kaas AH 4,01
leverworst AH 0,63
pindakaas* AH 1,27
dieethalvarine AH 0,64
pistoletjes, afbak, 2x 6 AH 0,64
broden, 3 hele volkoren AH 2,00
melk, 6 liter AH 2,64
spitskool, 2x800 gr AH 1,98
zuurkool, 500 gr AH 0,59
maïs, 2 blikjes AH 0,86
aardappelen, 3 kg * AH 1,00
spekreepjes AH 0,79
rundergehakt, 2x 500 gr AH 3,98
mosterdsaus Action 0,49
yoghurt, 1 liter AH 0,61
amandelen (voor taart) AH 1,99
scharrelei, 6 stuks (voor taart) AH 1,09
roomboter (voor taart) AH 1,09
chocolade (voor taart)* AH 2,53
meel AH 0,33
limonadesiroop, 2x halve liter Action 1,78
2 chocoladerepen, als snoep* AH 1,48
biscuit met amandelen, rol* AH 0,79
TOTAAL week 20   42,11

Aanbiedingen van AH.
Volgende week is er niet zo veel interessants voor mij.
Kiwi 94 cent per pond. Die kiwi's kan ik zelf niet eten. Ik ben er nogal alergisch voor. Ik koop ze voor dochter.
Verder echt helemaal niets, althans voor mij: ik hoef geen plofkip, ik hoef geen asperges (lust ik niet), geen fruitsalade, ik hoef geen biefstuk, geen pangasiusfilet en ook al geen verse sperziebonen. Ik koop wel diepvries sperziebonen, daar hoef ik niets aan te doen en ze zijn half zo duur.

7 opmerkingen:

 1. Ik weet niet of je toevallig ook een C1000 of Lidl in de buurt hebt, maar hier zijn die afbakpistoletjes te koop voor €0,17 per 6. Als je er dik voor omrijden moet, dan schiet het niet zo op, maar anders is het een mooi voordeeltje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij Lidl zijn de afbakbroodjes 0.35 cent.

   Verwijderen
 2. geen plofkip meer?

  Heel goed!
  Zielig voor de kippen, bovendien zijn die kakelende antibiotica-bommen erg slecht voor onze gezondheid.

  groet Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik lees je blog al een poosje mee en vind het leuk en leerzaam,
  zelf bestaat ons gezin uit 4 personen.
  vorige week was er in het nieuwsbericht en item dat ging over mensen met een modaal inkomen die steeds minder goed kunnen rond komen, de helft van de nederlanders staat (weleens) rood.
  helaas geld dat ook voor ons, ik heb alles op een rijtje gezet om bij ons te kijken waar er valt te bezuinigen.
  Nu heb ik gezien dat de auto een enorme kostenpost is en ik heb voorgesteld om hem in te ruilen voor een kleiner, goedkopere auto, Nou dat gaat niet gebeuren natuurlijk! zo'n zichtbare stap terug gaat veel te ver (voor mijn partner).
  Ik heb het gevoel dat ik het alleen moet doen dat ik bezuinig en hij het uitgeeft.
  lekker BBQén, bier en vanaf woensdag €243,- gepint bij allerlei supermarkten nu is het bier alweer op en wordt er van de week zo weer 5 kratten opgehaald omdat ze in de aanbieding zijn (gaan niet in 1 week op hoor, maar toch) is weer €45, Ik wil dit niet!!! en zeg dit ook, we kunnen dit niet betalen!!! wanneer dringt dit door en hoe verander ik dit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi. Kun je misschien bij de bank aangeven dat je niet meer rood wilt staan? Dan is de verleiding er ook niet, en op is dan ook echt op!! Je kunt het bezuinigingsproces niet in 1 dag op de ander over brengen, samen kijken wat er in komt en wat er uit gaat. Dan kijken wat er betaald MOET worden, vaste lasten etc. Dan kijken hoeveel je echt nodig bent voor de boodschappen/kleding/kadootjes etc. Denk dat je dan al een hele grote stap in de goede richting zet. En anders stel je jezelf een mooi doel....leuke (lees dure) vakantie waarvoor je wilt sparen oid. Succes ermee in ieder geval, het bevalt mij wel om het te proberen, ik ben dan weliswaar alleenstaand met 2 jonge kids, maar ik red het ook in mn uppie en kan niet roodstaan en heb gelukkig geen schulden...

   Verwijderen
  2. Bedankt voor je reactie.
   Ik ben van plan om bij de bank aan te geven dat we niet meer rood kunnen staan, dit wil ik graag maar we "missen"dan wel ineens €1000 en dat voor de vakantie. Gelukkig hebben we verder geen schulden daar waak ik voor!
   Toch vind ik het verder wel lastig. Kleding wordt nauwelijks gekocht terwijl de kinderen gewoon doorgroeien, het voelt toch dat ik er veel meer voor doe dan mijn partner. De auto kost bijvoorbeeld €128.- in de maand aan wegenbelasing(diesel) en €28 aan verzekering maar als je hem inruilt is hij nauwelijks wat waard...

   Verwijderen
  3. Ik zou gewoon eens samen met je partner kijken naar alles wat er uit gegeven wordt. Zo zie je waar je op kunt bezuinigen en dan hoef je misschien de "grote" auto niet weg te doen. Ikzelf heb ook een auto, puur voor erbij omdat ik naar mn werk kan fietsen, maar ik kan het betalen en ik hoef er niet voor krom te liggen. Ik bezuinig op andere dingen die ik minder belangrijk vind. Ik hoop dat je er samen een oplossing voor kunt bedenken...auto's zijn nu eenmaal erg duur in het gebruik...

   Verwijderen