Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 17 juli 2012

Boodschappen week 28

Het jaar is al weer over de helft! Al weer een week boodschappen.
Dit is wat ik kocht in de vorige week:
Week 28  9-16 juli 2012
WAT      *=aanbieding    @=afgeprijsd     WAAR PRIJS
appels, 6 stuks* AH 1,43
gedroogde pruimen, 500 gr AH 2,19
bananen 10 stuks AH 2,18
druiven, wit, 500 gr* AH 1,59
galia meloen, 2x* AH 1,98
jam, 3 potten* AH 2,97
volkoren brood, 3 hele AH 2,00
leverworst* AH 0,99
grilworst* AH 0,99
salami* AH0,99
geraspte kaas* AH 0,99
roomboter* AH 0,99
dieethalvarine AH 0,64
chocoladevlokken AH 0,88
chocoladehagelslag AH 1,10
4 avocado's* AH 1,98
knakworst, 2 blikjes* AH 0,99
vissticks* AH 0,99
maïs, 2 blikjes AH 1,10
tuinerwten, 450 gr diepvries AH 0,59
wortelen, potje @ AH 0,43
doppers, 2 potjes @ AH 1,08
paprika stoplicht AH 0,99
2 komkommers, 950 gram* AH0,99
enorme bloemkool, 1875 gram* AH 1,29
tomatenpuree, 10 blikjes AH 0,70
gezeefde tomaten, 2 pakjes AH 0,56
gnocchi* AH 0,99
aardappelsalade, 1 kg* AH 0,99
yoghurt, 1 liter AH 0,61
kwark, 500 gram AH 0,72
fruityoghurt, 4 bekers* AH 3,96
borrelnootjes* AH0,99
winegums* AH0,99
TOTAAL week 28 42,85

Ik kocht vooral veel, in totaal 60 artikelen voor €42,85. Dat is ongeveer 71 cent per artikel. Dat kan natuurlijk ook gemakkelijk als je 10 blikjes tomatenpuree koopt ;-) Ik heb nogal geprofiteerd van de 99 aanbiedingen van 99 cent in de afgelopen week. Alle 99 cent aanbiedingen heb ik rood gemaakt.
Ook in de afgelopen week kwamen mijn kinderen en hun vriendjes regelmatig langs en dus vond ik het gezellig om bijvoorbeeld fruityoghurt in huis te hebben en winegums en borrelnootjes.
Interessant bij AH in deze week:
hand-ijsjes voor de helft van de prijs
mager rundergehakt voor 5 euro per kg
broccoli 59 cent per pond

15 opmerkingen:

 1. Het valt me altijd op hoe divers jouw lijstje eruit ziet, leuk om te zien dat dat best kan, ook als je budget niet enorm is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij ben je steeds meer alleen bij Albert Heijn gaan kopen. Dat is toch een van de duurdere supermarkten. Zo het geen besparing kunnen zijn om bij een supermarkt als de Jumbo of Aldi te gaan winkelen?

  B. Wigresd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja maar "zuinig aan" heeft gelijk om bij AH te kopen want volgens een onderzoek van de Consumentenbond heeft Albert Heyn de meest voordelige aanbiedingen!!!

   Verwijderen
  2. Jumbo en Aldi = omfietsen en daar heeft deze bijna fulltime werkende van 59,5 jaar niet altijd de tijd en de energie voor. Door de aanbiedingen en Euroshopper is AH zeker niet erg duur. Veel producten zijn goedkoper dan Aldi en Jumbo.

   Verwijderen
  3. Zo is het maar net. Ik doe het nog wel eens, maar merk dat hoe vaker je in de winkel komt, je ook vaker in de verleiding komt!

   Verwijderen
  4. De aanbiedingen bij de AH zijn procentueel dan wel het grootst, maar dat wil dan nog niet zeggen dat het product in de aanbieding ook het goedkoopst is. Zo hadden ze vorige week de geraspte kaas in de aanbieding, maar de geraspte kaas bij de Lidl is altijd al 99ct voor 200g.

   Verwijderen
  5. Ik koop ook altijd bij de AH. Zelfs toen ik in de bijstand zat en van 50 euro per week rond moest komen met 2 kleine kids!! Iedereen zegt wel dat ie veel duurder is, maar ga maar eens goed kijken op de labels hoor! En het euroshoppermerk is voor veel dingen prima te doen, zo kleurt mijn kast geregeld rood met wit haha. Jumbo hebben we hier ook, net zoals een aldi en lidl maar das voor mij omfietsen. Fruit haal ik dan wel vaker bij de lidl, of appie moet een mooie aanbieding hebben.

   Groetjes Boukje

   Verwijderen
  6. Ik heb ongeveer twee jaar geleden een aantal maanden alle prijzen bijgehouden van de winkels waar ik kocht. AH, Aldi en Lidl. Wat schetste mijn verbazing? AH was het goedkoopste in bijna alle gevallen. Inmiddels zijn een paar producten bij Aldi weer goedkoper maar niet veel. Lidl is het afgelopen jaar veel duurder geworden.

   Verwijderen
  7. Bedankt voor deze info. Ik wist echt niet dat het zo weinig uitmaakt. En ja, rust is ook een onderdeel van rijkdom.
   B. Wigresd

   Verwijderen
 3. Koop je nooit koffie of thee Zuinigaan?
  Al tijden lees ik jouw blog en het valt me op dat ik bepaalde producten nooit op jouw boodschappenlijstjes zie staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik koop thee tijdens de hamsterweken en sla dan in het groot in, lekker voor de helft van de prijs! Koffie wordt bij mij weinig gedronken, ik koop zo nu en dan een pot oploskoffie. In de komende week wordt het weer tijd voor een nieuwe pot.

   Verwijderen
  2. In maart en in mei 2012 kocht ik een pot oploskoffie ;-)

   Verwijderen
 4. Wauw, 60 artikelen voor rond de 42 euro! Dat is een heleboel waar voor je geld. Ik heb gisteren ook wat versnaperingen voor de kinderen gekocht, omdat het vakantie is. Bij de Lidl.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. die afgelopen 2 weken met de 99ct aanbiedingen bij AH waren erg goed voor de voorraadvorming. Ik heb ook veel ingeslagen. Voor een half jaar aan sap, chocomel, schoolworstjes, nootjes en worst voor de verjaardag van mijn dochter. Dan vallen de aanbiedingen van deze week toch wel weer een beetje tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kocht gisteren ook weer tomatenpuree bij de Appie en zag dat deze inmiddels 1 cent duurder waren geworden:((. Dit is dan maar 1 cent... Voor de rest hadden ze geweldige 99 cent aanbiedingen en heb ik ook wat extra ingeslagen.

  BeantwoordenVerwijderen