Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 18 juli 2012

Ik heb nog steeds niet vakantie (maar ik ben er wel hard aan toe)

Mmm uitslapen
mmmm net zo laat naar bed gaan als ik zelf wil
mmm elke dag zwemmen in het zwembad
mmm struinen op de markt
mmm lezen, buiten op mijn terras
mmm de tuin aanpakken
Nog even, en dan heb ik echt vakantie!
lobelia
Ik zet nog 1x de wekker om naar de AH te gaan. Ze hebben in de aanbieding leuke perkplanten in hangpot voor €2,95. Volgens mij onder anderen lobelia's en daar wil ik wat van hebben. Dat prachtige blauw vind ik zo schitterend. Ik was gisteren en eergisteren in de winkel, maar beide keren waren de planten op. Ik heb navraag gedaan en wat bleek: ik kreeg het advies om 's ochtends om 8.00 uur te komen, want dan werden ze aangeleverd en ze waren steeds heel snel uitverkocht. Ik reageerde nogal verontwaardigd: dan ben ik onderweg naar mijn werk! Ik heb pas om vijf uur 's middags tijd!
Een slechte beurt voor Appie. Ik ben dat niet gewend, hoezo moet je zo vroeg verschijnen om te kunnen profiteren van een aanbieding? Dat is discriminatie van werkenden!

18 opmerkingen:

 1. Wonderlijk. Als iets goed loopt,koop je toch meer in?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou ,best wel slim ,want nu komen mensen een aantal keren terug en misschien doen ze dan gelijk wat extra boodschappen die ze anders niet gedaan zouden hebben,want dat is waar aanbiedingen voor bedoeld zijn. aanbiedingen zijn lokkertjes om mensen meer te laten kopen dan ze plan waren of mensen binnen te halen die anders misschien naar een andere winkel gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij onze Aldi is het soms nog erger. Kom je juist 's morgens vroeg voor een aanbieding, hebben ze ze de vorige avond maar alvast neergezet (wat ze vaker schijnen te doen en wat de meeste mensen dus ook weten) en is het al op. Hopelijk kun je nog wat mooie plantjes bemachtigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hopelijk lukt het om ze te scoren! En dat ze het 's morgens neerzetten snap ik wel. Ik heb in een winkel gewerkt en als we alles nog niet hadden staan wanneer de folder in ging, dan kregen we enorme scheldkanonnades over ons heen, niet leuk meer. Aan actielevering kun je niet altijd wat veranderen, het gewone assortiment kun je bestellen, maar de acties meestal niet. Dan moet je het gewoon doen met wat geleverd wordt. Ook daar hadden de meeste klanten maar bar weinig begrip voor. Nu ik weet dat die mensen er zelf ook niets aan kunnen doen (en het in feite sowieso niet goed kunnen doen), maak ik me er maar niet meer zo druk om. Het zijn maar spullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sorrt, niet om jou maar je opmerking over discriminatie daar heb 'k even smakelijk om gelachen.
  'k Hoop wel voor je dat de lobelia's nog terug komen, die zijn idd errug mooi,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha zeker discriminatie. wat denken ze wel niet!! Ik hoop dat het je gaat lukken want het is inderdaad een plachtige plant en ze krijgen genoeg regen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik lees graag midden in de nacht (als ik wakker ben en niet kan slapen) een boek. Waarom is de bieb dan niet open? Discriminatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gewoon vragen of ze iets voor je apart kunnen houden, ze kennen je waarschijnlijk van gezicht bij mijn super werkt dat wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geldt toch altijd met aanbiedingen. Je moet er op tijd bij zijn en dat is meestal niet 's avonds. Misschien kun je er iemand anders op af sturen.
  Ik vind dat soort dingen altijd zo negatief. Dat continu frustratie uiten over hoe dingen geregeld zijn. Ik merk dat dat steeds meer overheerst... jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch ben ik dat niet van AH gewend, wel van andere winkels. Daar zijn de aanbiedingen bijna altijd op als ik kom. De aanbieding staat niet als OP=OP aanbieding in de folder vermeld. En ...... kwart over vijf/half zes vind ik nog geen avond.
   Ik zet morgenochtend de wekker en sta om acht uur op de stoep. Zul je zien dat ze er dan nog niet zijn ;-)

   Verwijderen
 10. was hier ook zo vorige week toen de kamerplanten vooor 0,99 eurocent weg gingen, allemaal op. Jammer maar dan heb ik nog wel die 0,99 in de pocket zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Allemachtig wat zuur. Om dit nou discriminatie te noemen...Het is trouwens 'GEEN VAKANTIE' i.p.v. 'NIET VAKANTIE'. 'Onder anderen' moet zijn 'onder andere'. We hebben het hier immers niet over personen. Die schrijffouten irriteren mij, daar ga ik toch ook geen blog over schrijven? Je verzuurt Zuinigaan. Misschien moet je de centen toch wat meer laten rollen! Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooooh, misschien moet je dan geen blogs meer lezen die geschreven zijn met de beste bedoelingen en meer blogs van nifoo gaan lezen. Sorry, voor de schreiffauten.

   Verwijderen
  2. @Joke: dat is nou ook wat, dus ik schrijf zure stukjes en mijn Nederlands ik ook nog slecht.
   Je moet maar zo denken: Zuinigaan heeft ook niet altijd haar dag.
   Mag ik het als een compliment beschouwen dat je ondanks dat toch nog bij mij komt buurten?
   Kom op, begin eens een blog over irritante schrijffouten en correct Nederlands. Ik zou het wel leuk vinden. Je mag mij citeren ;-) Maak een soort blogversie van Onze Taal. Dan begin ik net als in het papieren blad met het lezen van de achterkant, want die vind ik het leukst.

   Verwijderen
 12. Er is nog al een verschil tussen de ene of andere AH, vooral met de bloemen en plantenhoek. Bij mijn AH is de keuze zo beperkt dat de lobelia er zelfs niet om 8 uur 's morgens is evenals de mooie veronica die vorige maand in de aanbieding was. Het loont dus de moeite om diverse vestigingen te bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo,het valt mij op dat je vaak ontevreden bent over de AH,maar dat zal dan aan het personeel liggen.Klagen helpt goed bij de AH de klant wordt wel serieus genomen.Als je graag een aanbieding wil hebben kun je het laten reserveren en anders -als alles echt op is-kun je een bon krijgen om later de aanbieding te halen.
  Ik heb geen aandelen bij de AH (..Helaas..hahaha)Groet Anne-Mae

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind zuinigaan juist steeds zoeter en soepeler worden en haar toon ook lichter. Ik geniet daar erg van! Go girl!

  Joke,je verwijt Zuinigaan spelfouten te maken maar je maakt zelf een hele grote fout door te schrijven; ik irriteer me aan.

  Waarvan akte!
  a...h mag dan een aantal goede producten verkopen maar verder zijn het natuurlijk ratten! Ze lokken je idd de winkel in en dat maakt zuinigaan niet zuur, integendeel,dit betekent dat ze een intelligente en weldenkende vrouw is.
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen