zondag 22 juli 2012

Gratis vakantie met De Vakantiebank!

Op de site van de NOS las ik gisteren een interessant artikel (klik hier) over de gratis vakantie met de vakantiebank. 600 gezinnen kunnen gratis op vakantie doordat verschillende instanties vakanties ter beschikking stellen aan gezinnen die door omstandigheden al in jaren niet op vakantie zijn geweest. Een goed initiatief en er is veel belangstelling voor. Er waren dit jaar 600 plaatsen en maar liefst 1000 aanvragen! Wat heerlijk voor mensen die al heel lang niet op vakantie zijn geweest en verder ook geen mogelijkheden hebben om op vakantie te gaan. Je aanvraag wordt beoordeeld door een commissie.

Dit staat er op hun site:
De Vakantiebank laat mensen die dat nodig hebben graag even genieten. Om een paar dagen los te zijn van een moeilijke thuissituatie, om nieuwe energie op te doen en er zodoende weer een tijdje tegenaan te kunnen.

De Vakantiebank biedt mensen gratis vakanties aan. Mensen die er geruime tijd niet tussenuit zijn geweest, terwijl ze daar écht aan toe zijn. Omdat het om allerlei redenen privé behoorlijk tegen kan zitten. Door langdurige werkloosheid of arbeidsongeschiktheid, of vanwege een slepende ziekte binnen het gezin.

Ik neem aan dat alle gratis vakanties in dit jaar al vergeven zijn. Maar mocht je denken door je persoonlijke omstandigheden in aanmerking te komen voor een vakantie in 2013, houd deze mogelijkheid dan in je achterhoofd.

3 opmerkingen:

  1. Vroeger ging ik op werkweek in een conferentieoord. Zij deden dat toen al in de voor hen rustige zomertijd. De kosten werden gedeeld met de gemeente.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooi dat zoiets nu bestaat.Ik ben nog nooit op vakantie geweest (1954)met mijn ouders.Wel 1 x per jaar met opa en oma naar de dierentuin want zij hadden een auto en lekker picnicken op een kleed langs de weg met broodjes gebakken ei en ranja wat een feest, heb er nog prachtige herinneringen van over geouden.En nu 35 jaar later nog steeds niet het gevoel op vakantie te moeten. Wij genieten van wat wij hebben een eigen huis en een kavel grond (moet nog tuin worden)
      Groeten Gea

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.