vrijdag 13 juli 2012

Hoe vol is boordevol?

Gisteren heb ik 2 bekers perzik fruityoghurt gekocht met de naam Boordevol, volgens de verpakking met lekker veel fruit. Dit betekent boordevol: overvol, propvol, stampvol, volgepropt, en ga zo maar door. Deze naam suggereert dat de yoghurt boordevol fruit zit, maar is dat dan ook zo?
Wat is het fruitgehalte? 9,5% om precies te zijn! Dat vind ik persoonlijk bijna een gevalletje voor Foodwatch wegens consumentenmisleiding.
Ben ik er ingetuind en heb ik mij laten misleiden? Een beetje, maar ook een beetje niet. De bekers waren in de bonus bij AH, van 1,20 voor 99 cent. En, en nu komt het, er zit een actie op dat de 2e gratis is. Ik betaal voor 2 bekers 1,98 en ik krijg €1,23 retour. Dus ik betaal €0,38 per beker. Daarvoor wil ik de yoghurt wel eens proberen, ook al zit er misschien (een stuk) minder fruit in dan de naam suggereert. Ik heb zelfs 2x2 bekers aangeschaft, 's avonds namelijk nog 2. Vriend van dochter gaat ook een actiesticker met mijn 2e kassabon opsturen en geld terugvragen. Dan hebben we 4 bekers voor €1,50.
Als je ook wilt profiteren van de actie: die loopt tot het einde van deze maand. Koop in ieder geval 1 beker met actiesticker.

7 opmerkingen:

  1. Het opsturen van de actiecode en kassabon kost je dat een postzegel of is het een antwoordnummer?
    anders gaat het van je "winst" af.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja wel boordevol, maar met suiker e.d. Veel goedkoper dan fruit!

    Chanel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Maar ik durf te wedden dat er veel mensen zijn die dit kopen en denken dat ze écht goed bezig zijn. Het zou wat dat betreft *cliché* verboden moeten worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik denk dat als je een gewone goedkope yoghurt koopt en er zelf fruit in doet je dan nog altijd goedkoper uit bent ,want mijn yoghurt kost 59 cent voor een liter.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Haha, ik had boordevol geïnterpreteerd als volle yoghurt (hele volle, dus misschien wel met nog extra vet), beetje fruit en boordevol allerlei andere toevoegingen zoals suiker. Zag het een keer vluchtig ergens genoemd en moest er toen om lachen, om die naam. Ik dacht, aan die naam kan je je echt geen buil aan vallen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. IK vind het heerlijk en vat het op als: vol van smaak, lekker romig

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.