Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 14 juli 2012

Wat doe je in je vakantie als het koud en nat is?

Stel, je hebt geen geld om naar de zon te gaan. Je blijft in Nederland. Wat doe je dan?
Ik zou niet gaan kamperen. Kamperen is best duur en je bent aan eten uit kampingwinkel etc ook al snel tientjes meer kwijt dan thuis. Kamperen in de regen is naar mijn mening heel troosteloos, je zit daar maar wat te wachten tot het eindelijk droog wordt. Ik ben liever thuis, met  het comfort van mijn eigen keuken, eigen sanitair en eigen bed.
Wat is leuk om thuis te doen met kinderen?
Je kunt best naar buiten als je zorgt voor regenkleding en of paraplu's, dus een wandeling in de vorm van een spannende speurtocht moet kunnen, lijkt mij.
Daarnaast een ontdekkingstocht in de natuur. Is er ergens een leuk park? Ruig terrein (bijvoorbeeld industrieterrein in wording)? Maak er gebruik van.
In huis kun je knutselen**, lezen, spelletjes spelen. Een quiz maken en uitspelen. Maak een toneelspel over verrassende zaken in een verregende zomer.
Wees toerist in eigen omgeving: maak een stadswandeling, bezoek molens, gemalen.
Bezoek de open tuinen, die enthousiaste tuiniers hebben opengesteld voor publiek.
Verder kun je open dagen bezoeken. In dit weekend zijn de open Imkerijdagen
Ook kun je gratis natuuractiviteiten van Natuurmonumenten bezoeken. Klik hier voor een overzicht.

**En hier kun je een bouwtekening van een bijenbungalow downloaden. Dit is in het kader van het jaar van de bij.

9 opmerkingen:

 1. Leuke ideeën!

  In de bieb hebben ze spelletjesboeken, daar staan heel veel leuke ideeën in voor binnen en buiten.

  Echt handig om mee te nemen als het weer zo blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb niet zo'n hekel aan regen, hoewel ik het wel jammer vind als de hele zomer voorbij regent. Ik heb ook wel behoefte aan zon, wanneer dan ook. Maar als ik vakantie zou hebben terwijl het regent, zou ik lekker gaan lezen, misschien ergens heen, wat in huis rommelen, enzovoorts. Kamperen zie ik niet zo zitten, maar daar ben ik gewoon ook al geen fan van, laat staan in de regen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toen ik kind was,gingen we nooit op vakantie. Mijn ouders werkten. Wij verzonnen zelf van alles en hebben ons nooit verveeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De kinderen kunnen van de eettafel een tent maken...lekker binnen kamperen. Bij elkaar in de kamer logeren met een matras op de grond, met z'n allen in de woonkamer logeren, matrassen op de grond, of luchtbedden.

  Heerlijk vakantievieren binnenshuis!
  Geniet er lekker van, en van elkaar!

  Lieve groet, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad een leuk idee, die tent van de eetkamertafel! Mijn kinderen bouwden vroeger ook altijd hutten in huis. Een wasrek, een tafel, een paar lakens en dekens en je komt een heel eind.
   En dan kermisbedden, gewoon op de grond, net als bij een slaapfeestje.

   Verwijderen
 5. Wij gaan volgende week vrijdag op vakantie naar de Fruithof in Klijndijk. Erg leuk voor onze kids, wij vermaken ons wel als zij maar plezier hebben. En dan het weer? Tja, regen vinden we natuurlijk niet leuk en hopen dan ook op droog weer. Dat het dan 18 graden is vind ik niet erg, kunnen we vanalles ondernemen. En we nemen een spel kaarten mee, leesboeken, andere spelletjes, dus denk niet dat wij ons gaan vervelen! Kamperen ben ik geen voorstander van, hoe hou je en krijg je alles weer droog??

  Groetjes Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij gaan over een week op fietsvakantie met zoontje van 3 jaar....
  Vanuit Friesland naar de dierentuin in Arnhem. Wij overnachten in trekkershutten, en we zullen maar flink op de pedalen staan tussen alle buien door. Regenkleding aan, en kleren die snel drogen.
  Ik ga me de komende dagen nog even goed verdiepen in leuke spelletjes, en hou de reacties hier in de gaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik weet dat je allerlei leuke dingen kunt doen in de zomer als het regent, maar ik word gewoon somber van natte zomers, ik mis de zon de vele uren buiten zitten, de vrolijke mensen en de tijdloosheid van de zomer, je mag gewoon aanlummelen omdat de zon schijnt en het is te warm om veel te doen. Ik ben aan het sparen om over twee jaar een lange reis te gaan maken, anders zou ik nu een reisje boeken naar de zon! Ook maak ik mij zorgen over de vele zware regen buien ivm. klimaatveranderingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tuurlijk kun je ook leuke dingen doen als het regent in de vakantie maar ik heb hetzelfde als de anoniem voor mij. Je kunt de hele herfst, winter en het begin van het voorjaar van alles binnen doen met de kinderen (of zonder ;)). Daarnaast houden mijn kinderen erg van buiten spelen en omdat je bij ons achter het huis buiten kunt tennissen, basketballen, en er een groot speelveld is missen ze dat erg. Gelukkig droogt het nu in de middag vaak op en gaan ze alsnog even naar buiten maar wat een troosteloos weer verder.
  Gelukkig moet hier de zomervakantie nog beginnen en hebben wij in ieder geval twee weken mooi weer als we naar Spanje gaan. En zelfs als het daar een keertje regent of bewolkt is dan blijft het lekker warm. Hier zit ik gewoon met een shirt met lange mouwen aan. Ik heb te doen met de mensen die nu kamperen. Zelf ben ik geen kampeerder ook niet met mooi weer.
  Groetjes Saar.

  BeantwoordenVerwijderen