Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 15 juli 2012

Nog geen bericht over de extra aflossing hypotheek

Inmiddels al weer ruim 2 weken geleden heb ik een verzoek ingediend tot een extra aflossing. Ook de vorige keer duurde het heel lang voordat ik antwoord kreeg. Irritant vind ik dat! Ik stuur een brief over een extra aflossing en dan hoor ik niets! Hebben ze daar bij de Direktbank de brief wel ontvangen? Moet ik mijn verzoek nogmaals indienen misschien?
In november 2011 was er ook gedoe en wist ik niet of het in 2011 nog ging lukken. (klik op de link voor het blogbericht) Nu maakt een maand meer of minder niet uit, de betaling is toch nog wel in dit kalenderjaar. Dat betekent dat ik volgend jaar weer maximaal 15% van mijn oorspronkelijke hypotheekbedrag boetevrij mag aflossen.

10 opmerkingen:

 1. Mijn zoon heeft ook al meerdere vervroegde kapitaalsaflossingen gedaan en bij hem duurde het toch soms ook een paar weken tussen de aanvraag en het uiteindelijke antwoord. Als hij dan eindelijk antwoord krijgt, dan heeft hij wel amper 5 dagen tijd om de vervroegde aflossing te doen dus moet hij er dan wel voor zorgen dat het geld 'klaar' staat. Wel frustrerend dat het soms zo lang kan duren vooraleer het antwoord komt....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is het niet makkelijker als je dit soort brieven die toch erg belangrijk zijn aangetekend ,et ontvangstbevestiging verstuurd? Dan kun je altijd nog met dat ding wapperen als ZIJ er met de pet naar gooien en aflossen ook al is het over tijd. JIJ hebt alles op tijd gedaan tenslotte en dat kun je dan zwart op wit aantonen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aangetekend met bericht van ontvangst bestaat niet meer. Je kan alleen nog iets aangetekend versturen. Misschien zou je de brief aan de betrefende bank kunnen faxen? Dan heb je in ieder geval een bericht dat ze hem hebben ontvangen.

   Verwijderen
  2. Het verzenden van een aangetekende brief kost €7,50. Ik kan ook brieven naar een antwoordnummer van de bank sturen, dat kost helemaal niets. Een latere datum van een extra aflossing heeft voor mij geen financiële consesequenties. Dus ik ga geen extra geld betalen voor een aangetekende brief. Faxen kan alleen op mijn werk, en ik weet niet of ik dat echt nodig vind.

   Verwijderen
  3. Samantha aangetekend, handtekening retour is nog wel mogelijk. Voor post tot 5kg kost dat 8,15e

   Verwijderen
 3. Mijn aflossingsvrije hypotheek loopt bij ABN AMRO. Sinds enkele jaren kan ik gewoon elk willekeurig bedrag voor extra aflossing (max 20% vd oorspronkelijke hoofdsom) overmaken op hun bankrekening. Ik krijg binnen een dag of twee daarvan een bevestiging. En binnen een week of 2 tot 3 een overzicht van het nieuwe hypotheekbedrag en rentetermijn. Zo kan het dus ook, misschien een tip voor jouw bank. Vantevoren brieven moeten schrijven is toch eigenlijk niet meer van deze tijd. Enfin, zo is mijn hypotheek van 210.000 (2007) gedaald naar 90.000 (2012)(ja, er zijn er meer... ;-D). Mijn vriend heeft recent een extra aflossing gedaan bij Bank of Scotland, maar wacht ook nog steeds op een bericht van ontvangst. Onwillekeurig ben je toch bang dat het in het grote zwarte gat verdwenenen is... Succes met je aflossingen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Idd niet meer van deze tijd. Hier geld overmaken ovvhypotheek nr en een e-mail naar de bank per wanneer het verrekend moet worden. Binnen 5 dagen gedaan, het papierwerk met het de nieuwe bedragen binnen een week.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoef ook alleen maar het geld te storten op een rekeningnummer ovv mijn hypotheeknr. That's it.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, dat gaat niet slim bij de Direktbank. Al meerdere keren dat ik het toch zelf moest overmaken. Haalden ze het van een andere voormalige DSB bankrekeningnummer af, of incasseerden helemaal niet.
  Ik schrijf het juiste nummer nu twee keer op het formulier en bel nog even op de afgesproken datum of de dag daarna met de bank.
  Een heel gedoe allemaal.
  Maar wie weet, nu zoveel mensen aflossen, gaat het ooit nog wel eens beter.

  BeantwoordenVerwijderen