Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 10 oktober 2012

Budgetrecepten Jamie Oliver

De enige TV kok die ik echt leuk en inspirerend vind om naar te kijken is Jamie Oliver. Hij kookt met eerlijke producten en is in kookprogramma's vaak te vinden in eigen groententuin. Wat ik vooral prachtig vind is dat gerechten zo mooi opgediend worden, ze zijn een feest om naar te kijken
Op deze site vond ik leuke budgetgerechten (van Jamie).
Budget is altijd leuk! En nou weet ik wel, zijn opvatting van budget is niet helemaal helemaal niet hetzelfde als mijn opvatting van budget, maar toch!
Ik ga geen recepten hier plaatsen, want dan krijg ik ongetwijfeld problemen met copyright, dus je moet het doen met linken naar een site.
Bijvoorbeeld deze pasta met worst. - nieuw voor mij is de saus met eidooier - nooit gedaan, maar ik wil het zeker eens proberen!
Deze lijkt me ook wel spannend - een hele bloemkool met tomatensaus.
En geroosterde pompoen - mmmm, daar heb ik echt zin in, en pompoensoep, jammie!
En als uitsmijter een broodpudding, met kaneel en marmaladeglazuur. Dat is helemaal om je vingers bij op te eten!

12 opmerkingen:

 1. Dat ziet er lekker uit!
  Ik vind Jamie ook leuk om naar te kijken, bedankt voor de link.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel!
  Gisteren hebben oudste en ik een heel Jamie menu gemaakt uit: Jamie's 30 minuten kookboek. Heel veel recepten hieruit zijn al op t.v. geweest. Ik heb er verschillende opgenomen. Dan kijken we eerst samen naar Jamie en gaan vervolgens zelf aan de slag. We doen er echt wel langer als 30 minuten over, maar dan heb je ook een heerlijke maaltijd! En een gezellige tijd samen in de keuken ( en natuurlijk tijdens het eten, het regende complimentjes).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hij gaat heel goed om met afval en restjes vind ik, weet veel met elkaar te combineren en laat zien hoe je met relatief weinig moeite toch heerlijk kunt eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ken je Jeroen Meus, met Dagelijkse Kost op de Belgische tv? Is ook heel goed. Op de site van een.be zijn de recepten ook allemaal te zien en na te lezen.
  Heleen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind Jeroen leuker dan Jamie! En zijn recepten zijn ook eenvoudiger, want "Dagelijkse kost".
   Kijk elke dag op Belgie Een om 18.15 tot 18.30 !

   Verwijderen
 5. De saus met eidooier is een aanrader, doet mijn vriendin standaard door de pasta

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik vind dagelijkse kost met Jeroen Meus ook wel leuk maar hij gebruikt wat veel boter en zout naar mijn mening
  http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost

  BeantwoordenVerwijderen
 7. o ja anoniem dat is ook mijn favo-programma. Hij maakt er altijd een kwartiertje van. En dan al die "groentjes" die hij klein snijdt : -)))
  Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ken je 24 Kitchen, deze zender bestaat nu een jaar, vooral de "makkelijke keuken" met Rudolf van Veen en het bakken met Rudolf.Weet je wat mij opvalt bij een heleboel koks? Dat ze zoveel in de pan en de kommen achterlaten, bij Rudolf niet, hij kookt zoals thuis, gebruikt veel de pannenlikker.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. een tof kwartiertje, wilde ik typen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik geloof niet dat wij overtuigd hoeven te worden. Volgens mij koken wij al zelf, en binnen een strakker budget.
  Nee, het zijn onze zonen/buurvrouwen (mannen?)/ collega's die we zouden kunnen enthousiasmeren. Las ik nou bij GElukkigMetEenKleinBudget iets over zelf de wereld veranderen? Dit is voor de meesten in onze omgevingen een stap waar we ze waarschijnlijk wel toe kunnen zetten. Ik begin morgen (op m'n werk) door bij 3 collega's deze sites te noemen, met enthousiasme natuurlijk. Doen jullie ook wat?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind 24 kitchen ook een aanrader. Je leert er ook nog een en ander van.

  BeantwoordenVerwijderen