Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 9 oktober 2012

Wat zeg je nu?!!

Ik heb voor mijn moeder,  via mijn privé e-mailadres (voornaam + achternaam voluit gespeld) diverse lidmaatschappen, abonnementen en donateurschappen opgezegd. Vandaag werd ik op mijn werk gebeld door ideële organisatie Zus & Zo (zo heten ze niet, maar laten we ze zo maar even noemen) met de vraag waarom ik het donateurschap had opgezegd. Pardon? Kun je niet lezen of zo? Ik heb opgezegd omdat mijn moeder overleden is!
Diegene die belde had mij gegoogled en had mijn naam gevonden en belde mij op mijn werk. Het nummer van mijn thuistelefoon staat in het bel-mij-niet register, dus werd ik op mijn werk gebeld.
Ik moet zeggen, ik was verbijsterd. Ik ben ooit zelf ook donateur geweest en wil de organisatie Zus & Zo niet zwart maken, ze streven goede doelen na, maar denken ze nou echt dat ze door mij op mijn werktelefoonnummer te bellen over te halen zou zijn mij weer te melden als donateur?
Ze gingen voor mijn gevoel véél en echt véél te ver!
Mijn vader was een enorme driftkop, maar op dat moment voelde ik, dat ik echt een dochter van mijn vader ben, want ik werd witheet van woede. Ik had de dame wel door de telefoon willen trekken! Toen ze de fout ontdekte, bood ze haar excuses aan, maar ik liep nog wel een tijdje briesend van woede rond, daar op mijn werk! Een collega liet mij zien, hoe kinderlijk eenvoudig het is om mijn werktelefoonnummer te vinden. Tja, daar hoef je inderdaad niet voor doorgeleerd te hebben. Misschien was het wel een overijverige stagiair?

12 opmerkingen:

 1. Ha, ha, ik vind het wel getuigen van een zekeere slimheid: hoe omzeil ik het bel-me-niet register? Bel haar op haar werk!
  Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kwam via een studentenuitzendburo een tijdje geleden zo'n vacature tegen: donateurs die opgezegd hebben achterna bellen waarom ze opgezegd hebben. Lopende band werk dus, er zal niet erg stilgestaan zijn bij het feit dat je moeder overleden was, en dat ze je op het werk opbelden.
  Mijn zoons weigeren zoveel mogelijk dat soort telemarketeer-en colportagebaantjes, maar uitzendburo's hebben op dit moment niet veel anders in de aanbieding. Groet, Hsm.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. onze dochter is helaas ook werkloos..........en ze is volgens het uwv ook verplicht om te solliciteren bij dat soort call-centers. dat stoot haar erg tegen de borst. zij heeft daar in een stage periode tijdens haar studie ook eens een paar weken moeten werken en daar wordt gestimuleerd om mensen om te praten, ondanks financiële problemen, werkloosheid en zelfs......jawel overlijden! dan moet familie dat lidmaatschap of abonnement maar overnemen. het wordt medewerkers zelfs geleerd om mensen op slinkse wijze om te praten, vooral ouderen, mensen met een verstandelijke beperking of achterstand en mensen die de taal niet (goed) beheersen.
  ik vind dat daar onderhand eens wettelijke richtlijnen voor moeten verschijnen. telefonisch misleiden vind ik ook een vorm van criminaliteit die niet door de beugel kan.
  het onfatsoen en de schaamteloosheid die deze bedrijven hanteren kan ook ècht niet!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me je reactie ontzettend goed voorstellen!! Wat een brutaliteit zeg!! 2 weken geleden werd mijn collega ook gebeld op het werk! Door KPN nota bene!! Dan vraag je je idd af; hoe komen ze aan het nummer van je werk? En hoe weten ze dat je dáár werkt!! Moeten ze bij mij eens flikken zoiets, dan hebben ze aan mij een verkeerde!

  Groetjes Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan me goed voorstellen dat je kwaad was, hoe durven ze. Natuurlijk moeten mensen een baan hebben, maar ga dan bij aldi achter de kassa zitten, dat is minder erg.

  Zelf had ik een lidmaatschap van een politieke partij opgezegd. Na enkele maanden werd ik gebeld waarom ik had opgezegd. Nu vind ik niet dat ik dat zo'n call-centra miep hoef te zeggen, bovendien stond mijn reden in de brief. Wel een aantal keer vragen of ik weer lid wilde worden. Geen nee willen horen en op het laatst werd het lidmaatschap steeds goedkoper.

  Ik heb de telefoon kwaad neergelegd en een klacht bij de betreffende politieke partij ingediend. Via mail excuus gehad, maar of het iets helpt. Volgens mij worden de werknemers van call-centra zo gepushed om te scoren, dat ik er een hard hoofd in heb dat het zal verbeteren.
  Voortaan gaat gelijk de hoorn erop, vooral als ze zo iets uithalen als ze bij jouw gedaan hebben. Want dat is ronduit onbeschoft.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Belachelijk dat dit gebeurt. Ik heb dit ook een aantal keren bij de hand gehad dat er op mijn werk gebeld werd.
  Ik geeft steevast het antwoord dat ik niet weet wie ze bedoelen en dat ik niemand met mijn naam ken die hier werkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoorde gisteren een verhaal dat een collega gebeld was nadat ze haar goede doel Lach&Leef* had opgezegd, en dat de vrijwilliger of medewerker aan de andere kant van de lijn avances was gaan maken naar haar ("Bent u van 1953? Nou, ik ook, is dat effe toevallig! Zullen we een keertje afspreken?"). Collega heeft natuurlijk heel verontwaardigd de hoorn erop gegooid (is al van 1980 gelukkig getrouwd ook) en heeft een klacht ingediend bij het goede doel. Ik moest ook wel een beetje lachen, want die meneer is waarschijnlijk extreem buiten het boekje gegaan, volgens mij sta je als goed doel voor paal als zoiets gebeurt, maar zoiets verwacht je toch ook niet van je vrijwilligers?

  *Heet in het echt anders

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, die zou aan mij ook echt de verkeerde hebben :( Ik word niet snel boos, maar aan de telefoon zulke fouten maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Misschien ook eens je werkgever erop aanspreken dat je via internet gevonden wordt. Dit is bij de wet verboden.
  Heb zojuist mijn werkgever erop aangesproken. Zelfs mn priveadresgegevens stonden op internet. Gelukkig geen moeilijkheden mee gehad, maar stel dat je een keer iem hebt die kwaad wil, dan kunnen ze je zo vinden.
  Zie ook deze link: http://www.mijnprivacy.nl/Vraag/privacy_internet/personeelsgegevens_internet_intranet/Pages/werkgever_personeelsgegevens_internet.aspx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb er maar een woord voor : SCHANDALIG!(en dat is eigenlijk veel te netjes)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kan me heeeel goed voorstellen dat je boos werd hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zou er absoluut werk van gaan maken... Pittige brief/e-mail sturen. Respectloos vind ik het :(

  BeantwoordenVerwijderen