zondag 14 oktober 2012

Toch iets gekocht in de buy-nothing-new-month

Ik kwam gisteren een prachtige, goudgeelstralende bolchrysant tegen bij de AH. Het is net een zonnetje. precies waar ik behoefte aan had. Dus .....  die werd voor mij. Want zo'n voornemen om helemaal niets nieuws te kopen, moet mij er niet van weerhouden een fijn opkikkertje in huis te halen. Soms, als ik thuis ben en het is mooi weer, staat hij op mijn tuintafel en kan ik er vanuit de woonkamer naar kijken en van genieten. Soms, als het slecht weer is of er nachtvorst dreigt, staat hij in de woonkamer te stralen.

15 opmerkingen:

  1. Het is niet buy nothing month, maar buy nothing new, maakt wel uit voor mij. Nu ga ik sneller kijken in de kringloopwinkel of mijn eigen kast.
    Het is een mooie plant, ik heb er 2 op mijn balkon staan. Geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt gelijk, ik ga het veranderen!

      Verwijderen
    2. Overigens valt het jullie ook op dat zodra je zegt dat het buy nothing new maand is mensen er gelijk vanuit gaan dat je zelf mee doet en dat ze dan helemaal niets zouden mogen kopen? Dat je ook dingen kunt krijgen of tweedehands kunt kopen komt niet eens in ze op.

      Ik heb besloten niet actief mee te doen maar vind het wel een goed initiatief en probeer er wel rekening mee te houden.

      Verwijderen
  2. Genieten is ook heel belangrijk in het leven. Want het is heerlijk om je geld in je zak te houden maar nog fijner om je gelukkig te voelen!!!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gelijk heb je ook al ben je een consuminderaargenieten is heel belangrijk

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk hoor. DIe plantjes fleuren het tenminste een beetje op. Ook door dit snertweer natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je mag ook zuinig op jezelf zijn en jezelf op zijn tijd iets moois te gunnen.
    Heleen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik doe er niet actief aan mee,maar kijk wel steeds kritischer of ik het A: wel echt nodig heb, B: of ik het niet gratis of 2ehands kan kopen, zo is de kat van mijn dochter zijn eerste krabpaal ontgroeid en had ik een tijdje bij de kringloop gekeken,maar daar vond ik niets, nu vroeg een collega aan mij of ik een krabpaal nodig heb ,want haar katten gebruiken hem niet en eigenlijk staat hij haar in de weg, ze wil er niets voorhebben, ze is blij dat ze hem aan iemand kan geven die hem gebruiken kan.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Voornemens zijn er voor om aangepast te worden aan de omstandigheden. Geniet van je "zonnetje".

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb niet meegedaan aan buy nothing, want ik heb gespaard voor een nieuwe jas en speur alle veilingsites af naar DE tafel, Die ik volgende week bij jou in de stad mag ophalen, gekocht via online veilingmeester. Nijdam keukens en vloeren, wegens sluiting van de vestiging.Teak voor een ikea-prijs.
    Leuk toch.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. heerlijk hè, dat soort meevallers! wij moesten hier een zitplaats (een loveseat) vervangen door wat anders, omdat hij voor mij niet makkelijk zit (te korte pootjes...ik dan hè). lopen we op marktplaats toch tegen een prachtig, nog bijna nieuw leren bankje aan met een fantastische zit..........en we mochten het hebben voor 50 euro. de loveseat, waar nauwlijks gebruik van is gemaakt staat op mp............en nou maar hopen dat iemand met langere benen als ik, er 50 euro voor over heeft. hihi, meer mag ook natuurlijk!

      Verwijderen
  9. Geniet ervan! Af en toe zo`n uitschieter moet te doen zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Die heb ik van de week ook gekocht, een roze. En staat op mijn tuintafel te pronken.

    Groetjes Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
  11. ooooooooooooo, dan doe ik het hier niet slecht, want wij hebben al ruim 3 jaar "buy nothing new" jaren...............vooruit, de 2 spijkerbroeken van manlief, die mogen vind ik zelf. met de vorige heeft ie 3 jaar gedaan en in zijn maat is bijna niets 2e hands te krijgen/kopen. zelfs in de winkel moeten we ze bestellen omdat ze altijd meteen uitverkocht zijn..........ze waren wel 2 voor de prijs van 1 want dààr hadden we op gewacht ;-)....en dat valt altijd in oktober. geniet van je bloemen! zoals jij het doet, heb je d'r heel lang plezier van........en plezier hebben in het leven moet toch ook!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.