donderdag 11 oktober 2012

Weekverbruik stroom en gas bijgewerkt

Ik heb gisteren weer eens eventjes het weekverbruik stroom en gas bijgewerkt. Ik houd trouw het verbruik bij, iedere zondagavond noteer ik de meterstanden. In de kolom links van deze tekst vind je de laatste gebruiksgegevens.
In de week dat mijn moeder overleed, zijn mijn oudste dochter en haar vriend de hele week bij mij gebleven, ze aten, studeerden hier en sliepen hier. Heel lief, ik kwam nooit in een leeg huis. Soms kookte ik, soms kookten zij en ook de afwas werd gedaan. Ook mijn jongste was uit Wageningen gekomen om ons gezelschap te houden. Die sliep elders, bij haar vriend, maar ook zij was vaak hier, at hier, studeerde hier en kwam bijpraten. Natuurlijk merk je dat aan het gas- en stroomverbruik. Het valt me eerlijk gezegd mee, wat is nou 13 m3 gas en 31 kWh stroom?

5 opmerkingen:

  1. De warmte die je dan van je jeugd krijgt is wel 't allerbelangrijkst, daar kan geen CV tegenop
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik sluit me geheel aan bij de vorige schrijfster :-)
    Liefs,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kan enkel beamen wat knipertje en neurootje al schreven... De liefde en genegenheid die je van de kinderen (en aanhang) krijgt, 'verwarmen' je hart.... Ik vind trouwens dat je een zeer laag verbruik van elektriciteit hebt. Sinds wij met twee zijn, is ons dagverbruik van elektriciteit gemiddeld 25 kWh en nachtverbruik gemiddeld 35 kWh per week. Dat is een heleboel meer of jouw verbruik. Ik spring nochtans zuinig om met energie : geen droogkast, geen vaatwas, niet onnodig licht laten branden, bijna overal spaarlampen. Ik kook op gas en de cv (die nog niet aanstaat nu) is ook op gas. Gasverbruik is de laatste weken gemiddeld 1 kub m per week maar dat zal wel weer stijgen eens de cv wordt opgestart.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wel een leuk overzicht zo, dat verbruik per week. Je kunt dus ook zien dat het kouder wordt buiten en dat daardoor het gasverbruik omhoog gaat.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.