Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 22 november 2012

Nog een lekker soepje

Aanmerkelijk minder gezond (slagroom, boter, spek, weinig groenten) dan de pompoensoep van gisteren, maar persoonlijk mijn favoriet.

Mosterdsoep


100 gram boter
100 gram bloem
1 liter runderbouillon
1 ui
1/8 liter slagroom
glas witte wijn
250 gebakken spek
grove mosterd met stukjes
een beetje fijngesneden prei


Bereiding:

Boter laten smelten en een gesnipperde ui mee fruiten, boter niet bruin laten worden
bloem met een garde toevoegen en goed blijven roeren. De bloem, boter en de fijngesneden ui wordt een klont in de pan. Nu is het belangrijk dat het in beweging blijft en dat het een sissend geluidje maakt (dat betekent dat de bloem gaar is).
De runderbouillon in etappes toevoegen +witte wijn, als alles weer een beetje op temperatuur is twee eetlepels mosterd (als je een beetje van pittig houd) en dan slagroom aan toevoegen met de uitgebakken spekjes.
Proef of de soep zout genoeg is en voeg eventueel gemalen peper toe.
Versier met een klein beetje heel fijn gesnipperde prei
Eet smakelijk!

7 opmerkingen:

  1. Klinkt goed, zelfs als 'k het zonder spekjes zou doen :),
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met een slanke kookroom is het vast ook lekker en garneren met de (magere) spekjes dan kun je ook vast met minder toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh lijkt me inderdaad heerlijk! Ga ik zeker proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat heb ik één keer gegeten,maar zonder spekjes. Je brengt me op een idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze soep lijkt me ook heerlijk! Bedankt voor het recept.

    Pecunia.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mjammie, lekker soepje, maar dat kan nog budgetteriger! Mosterdsoepje maken en dan geen spekblokjes, maar een plakje ontbijtspek (in de pan gebakken) ter garnering.
    Ook heel lekker, even een zuur appeltje in stukjes snijden en dat in de soepkom doen, dan de mosterdsoep opschenken.

    Een lezer

    BeantwoordenVerwijderen