Mosterdsoep
100 gram boter
100 gram bloem
1 liter runderbouillon
1 ui
1/8 liter slagroom
glas witte wijn
250 gebakken spek
grove mosterd met stukjes
een beetje fijngesneden prei
Bereiding:
Boter laten smelten en een gesnipperde ui mee fruiten, boter niet bruin laten worden
bloem met een garde toevoegen en goed blijven roeren. De bloem, boter en de fijngesneden ui wordt een klont in de pan. Nu is het belangrijk dat het in beweging blijft en dat het een sissend geluidje maakt (dat betekent dat de bloem gaar is).
Boter laten smelten en een gesnipperde ui mee fruiten, boter niet bruin laten worden
bloem met een garde toevoegen en goed blijven roeren. De bloem, boter en de fijngesneden ui wordt een klont in de pan. Nu is het belangrijk dat het in beweging blijft en dat het een sissend geluidje maakt (dat betekent dat de bloem gaar is).
De runderbouillon in etappes toevoegen +witte wijn, als alles
weer een beetje op temperatuur is twee eetlepels mosterd (als je een beetje van
pittig houd) en dan slagroom aan toevoegen met de uitgebakken spekjes.
Proef of de soep zout genoeg is en voeg eventueel gemalen peper toe.
Proef of de soep zout genoeg is en voeg eventueel gemalen peper toe.
Versier met een klein beetje heel fijn gesnipperde prei
Eet smakelijk!
Eet smakelijk!
Klinkt goed, zelfs als 'k het zonder spekjes zou doen :),
BeantwoordenVerwijderengroet
Met een slanke kookroom is het vast ook lekker en garneren met de (magere) spekjes dan kun je ook vast met minder toe.
BeantwoordenVerwijderenOh lijkt me inderdaad heerlijk! Ga ik zeker proberen.
BeantwoordenVerwijderenDat heb ik één keer gegeten,maar zonder spekjes. Je brengt me op een idee.
BeantwoordenVerwijderenKlinkt heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenDeze soep lijkt me ook heerlijk! Bedankt voor het recept.
BeantwoordenVerwijderenPecunia.
Mjammie, lekker soepje, maar dat kan nog budgetteriger! Mosterdsoepje maken en dan geen spekblokjes, maar een plakje ontbijtspek (in de pan gebakken) ter garnering.
BeantwoordenVerwijderenOok heel lekker, even een zuur appeltje in stukjes snijden en dat in de soepkom doen, dan de mosterdsoep opschenken.
Een lezer