Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 8 november 2012

O, wat heb ik toch een hekel aan de winter!


's Morgens op de fiets in het donker naar mijn werk, 's middags in het donker weer terug. Gladde wegen, sneeuw, hagel, harde wind, regen. Brrr! Het begint al vroeg in de ochtend, bij het opstaan. In plaats van dat de ochtendzon mijn wakker kust (mijn kamer is op het oosten), is het donker en koud. Ik moet mijn warme bed verlaten. Ik tast naar mijn bedlampje en doe de eerste stappen. Vooral in de winter vind ik het een heerlijke luxe om uit te slapen, lekker in mijn warme bed gewoon blijven liggen tot het licht is.
Binnen gaat het prima, de verwarming aan, spaarlamp aan, kaarsjes aan, een lekker warm kopje koffie of thee. Het heeft ook wel iets knus, het is niet alleen maar akelig. Maar toch ....... geef mij maar de zomer.

24 opmerkingen:

 1. 'k Voel me 's winters ook zo'n echt nachtdier, n het donker weggaan en in het donker thuiskomen brrrr, kunnen we niet gewoon een winterslaap houden? ;)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou heerlijk een winterslaap, lijkt mij ook wel wat ;-)

   Verwijderen
  2. Goed idee zo'n winterslaap. Klinkt voor mij zééééééééééééééér aanlokkelijk aangezien ik al maanden erg slecht slaap en amper aan 4 u onderbroken nachtrust toekom. Tja, een winterslaap zegt me wel wat....

   Verwijderen
 2. Zelf heb ik ook liever de zomer. Op de dagen dat ik moet werken, moet ik om zes uur op. In de zomer is het heerlijk dat het dan allang licht is. En tot laat in de avond in het licht buiten kunnen zitten. Nu heb ik moeite om op te staan.

  In de zomer heb ik een gezond kleurtje, in de winter heb ik een ongezonde bleke teint.

  En ik vind het fijn om de was buiten te kunnen drogen, ik heb geen droger, ik woon klein, dus ik heb er een hekel aan om een paar dagen met natte was binnen te zitten.

  Aan de andere kant houd ik ook wel van winterkost, zoals erwtensoep, stamppotten en stoofgerechten.

  En kaarsjes branden is heel gezellig.

  Alvast prettig weekend.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben vooral gek op de nazomer. Niet meer zo heet, maar wel vaak nog heerlijk weer.
   Enne, die winterkost eten wij gewoon het hele jaar door omdat we dat allemaal lekker vinden. Alleen de hete bliksem eten we vaker in de koude tijd van het jaar omdat de appels dan lekkerder en goedkoper zijn.

   Groetjes, VeggieMo

   Verwijderen
 3. Ik heb ook liever de zomer! Ik hoop maar dat de komende winter snel voorbij is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vindt beide wel fijn. De zomer met lekker lang licht, niet te warm liever. Winter is ook heerlijk, lekker fris, beetje doorwaaien, zolang het maar niet te glad wordt want dat vind ik niet leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hopelijk wordt het eens een keer een zachte winter. In ieder geval niet zo glas en zo veel sneeuw dat de treinen niet rijden.

  Een paar jaar geleden was er een paar dagen helemaal geen treinverkeer. Gelukkig hoefde ik toen niet met de trein naar mijn werk.

  Nu ben ik afhankelijk van de trein, en ik kan maar moeilijk naar mijn werk bellen en zeggen van jullie zien me wel weer wanneer de treinen weer gewoon rijden...

  Wat dat betreft was het het afgelopen jaar beter opgelost met die aangepaste dienstregeling en gratis koffie en thee op het station.

  Toch heb ik liever dat de treinen normaal rijden...

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik sluit me aan bij Sonja, hoewel ik moet toegeven dat ik de winter leuker vind naarmate de zomer warmer is geweest. Toch heb ik nu, ondanks de vreselijke zomer, al echte winterkriebels. Het mag van mij voornamelijk lekker veel sneeuwen, zo mooi! Maar inderdaad, dat mollenbestaan ('s morgens in het stikdonker naar het werk en 's avonds in het stikdonker weer naar huis) vind ook ik iets minder. Thuis vind ik het dan weer heel gezellig, met kaarsjes en olielampjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geef mij ook de zomer maar.
  In de winter heb ik veel minder energie en ben ik sneller moe.
  Ook het opstaan geeft bij mij dan meer problemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben nachtblind en dat maakt,dat ik in maart altijd blij was,zonder brokken in het donker op mijn fiets gereden te hebben. Maar de gezelligheid binnen,daar houd ik van.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Misschien is het voor mij anders,omdat ik niet naar werk hoef.Ik geniet met volle teugen van de winter en vind het zalig als het kouder word.Musjes op het balkon,lopen met de hond..ik geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. als je 3 keer per dag met de fiets naar je werk moet, valt het slechte weer best wel tegen, brrr ,regen ,harde wind en misschien straks gladde wegen, ik zie er best wel tegenop,het enige posietive aan winterweer vind ik als je lekker nergens heen hoeft, lekker met de kachel en kaarsjes aan en een lekker bord stamppot

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben een echt zomermens. Er zijn in de winter een paar voordelen. Lekker met je gezin al vroeg samen zijn, de kids kunnen dan niet buiten spelen. Kaarsjes, lekkere dekens. Heerlijk.
  Maar dan die nadelen. Koud, sneeuw, glad, regen, hagel. brrrr.nee, dan durf ik buiten niet te lopen en zit ik opgesloten of aan de arm van mijn man naar buiten.
  Nee, geef mij maar de zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Balen dat je niet van winter houdt. Vooral niet, nu het gewoon nog hérfst is.............

  Overigens vind ik lente/zomer/nazomer ook een lekkerder seizoen. Kou maakt me echter niet uit, zolang t maar niet regent.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind het niet erg om in het donker te fietsen. De winter heeft ook wel wat. Ik fiets drie keer in de week 's morgens om 6.45 21 km naar het werk en dan rond 16.30 weer terug. Ik geniet er nog steeds van. Misschien wordt dat anders als het straks echt winter wordt. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ah joh, koop toch lekker een goedkoop, klein zuinig autootje desnoods een canta;-]]dan hoef je iig niet meer op de fiets door de wind, regen, sneeuw en vrieskou!

  groet linda

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb ook liever de zomer. Lekker buiten eten, deuren open, jurkjes met blote benen... En -idd- gewoon in het daglicht fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Volgens mij kunnen de niet full time werkenden zich er niks bij voorstellen. Nu ja voorstellen misschien, maar het echt snappen, dat kunnen alleen de hard buffelende werkenden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een onzin. Ik werk nagenoeg fulltime. Het is ook een kwestie van instelling. Ik heb een wakeuplight voor het licht in de ochtend en stel me verder gewoon in op het nieuwe seizoen. Van klagen wordt het niet beter, het hoort erbij.

   Herfst/Winter heeft ook iets knus en gezelligs.

   Verwijderen
  2. Dat moet je geen onzin vinden. Niet iedereen zit biologisch hetzelfde in elkaar, sommige mensen hebben gewoon meer lichamelijke problemen in de winter. Daarnaast maakt het ook een verschil hoe oud je bent. Toen ik een twintiger was, had ik een stuk minder moeite met de winter. Ik was niet bang om te vallen op gladde wegen, ik was niet doodmoe na een dag werken. Dat scheelt echt heel veel!

   Verwijderen
  3. ik heb onzag voor jou zuinigaan,zogoed jij met iedereen om gaat: zegt dat moet kunnen.

   Verwijderen
 17. Was het maar weer alvast april....lekker weer de lente in! Heerlijk...

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hier nog iemand die NIET van de winter houdt.

  Brrrrrrrrrrr, ik hoop dat we sneeuw/ijs/gladheid/vrieskou deze keer overslaan.

  Ik kijk er zo naar uit dat er weer knoppen aan de bomen komen en dat de natuur weer uit gaat lopen. Maar daar moet ik nog even geduld voor hebben.

  De kou is misschien wel het verschrikkelijkste van alles.

  Wel prettig om te weten dat er meer 'lotgenoten' zijn. :)

  BeantwoordenVerwijderen