Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 9 november 2012

Maanduitgaven in oktober

Mijn uitgaven in oktober zagen er als volgt uit:
OKTOBER  2012
HUISHOUDEN/SCHOONMAAK 0,00
BOODSCHAPPEN
week 40 34,56
week 41 49,04
week 42 27,84
week 43 56,82
week 44 (oktober) 16,52
VERZORGING 0,00
UITSTAPJES  0,00
DIVERS
afhaalchinees ivm drukte overlijden ma 32,50
pasfoto's  9,95
ID kaart 40,05
HUIS
inktcartridge printer 17,99
CADEAUS 0,00
VERVOER
benzine ivm ritjes overlijden moeder 42,10
benzine ivm ritjes overlijden moeder 23,15
PLANTEN tuin en huis
bolchrysant 1,99
KAT  0,00
KLEDING 0,00
TOTAAL 352,51

Doordat ik een auto kon lenen, heb ik alleen benzinekosten betaald. Meer dan ik verbruikt heb overigens, dat vind ik ook terecht, iemand die de auto uitleent moet er hoe dan ook in ieder geval niet bij inschieten. De eigenares van de auto wil er helemaal niets voor hebben, omdat ik vaak op haar kat pas. Dat kan wel zijn, maar toch voel ik wel de behoefte om een leuke verrassing voor haar te kopen.
Ik had in de herfstvakantie naar Schiermonnikoog gewild, maar het is er niet van gekomen. Ik voelde mij na mijn verkoudheid lichamelijk nog niet fit genoeg. Dus heb ik geen geld uitgegeven aan een uitstapje.
De boodschappen - oktober begon op maandag, in feite waren het dus echt 4,5 weken waarin boodschappen gekocht moesten worden. Als ik de bedragen optel en deel door 4,5 kom ik uit op ongeveer 41 euro per week. Daar ben ik tevreden mee.
De kat eet nog steeds kattenbrokjes gekocht in de hamsterweken van AH. Ze vindt ze heerlijk en wij hebben heel veel pakken voer gekocht: 2 halen 1 betalen. De pakken staan op zolder en in de keuken. Voorlopig voorraad genoeg.

7 opmerkingen:

 1. Mag ik vragen uit hoeveel personen je gezin bestaat ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon goed de blogs lezen, dan weet je het.

   Verwijderen
  2. Volgens mij is het aan Zuinigaan om te bepalen of zij vind dat de persoon hierboven eerst het hele blog moet doorzoeken voordat ze een vraag mag stellen.

   Verwijderen
  3. @Anoniem: zo nu en dan zijn de dochters hier, met of zonder hun partner. Gemiddeld heb ik ongeveer een tweepersoons huishouden.

   Verwijderen
 2. Ik blijf me er altijd over verbazen hoe je dit elke maand weer zo netjes in een overzicht giet. Kan ik nog wat van leren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel simpel hoor! Ik bewaar alle kassabonnetjes en voer het bedrag in in mijn excelsheet. Dan weet ik precies wat ik uitgegeven heb.

   Verwijderen
 3. Wat fijn dat je een auto kon lenen destijds, en ook mooi hoe jullie elkaar wederzijds kunnen helpen.

  BeantwoordenVerwijderen