Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 13 december 2012

Brief over extra hypotheekaflossing op de post!

Eind januari ga ik weer extra hypotheek aflossen! Gisteren heb ik de brief verzonden. Als ik een extra aflossing wil doen, dan heeft de bank als voorwaarde dat ze dat tenminste een maand van tevoren weten. Ik ben heel benieuwd of ik antwoord krijg op mijn verzoek om op 28 januari af te lossen. De vorige keer heb ik helemaal geen bevestiging ontvangen. Na een tijdje was het geld geïnd rond de datum die ik voorgesteld had, maar een brief of een e-mailtje heb ik niet gehad. Op de maandelijkse afrekening was zichtbaar dat mijn totale hypotheekbedrag lager was en ik hoefde minder rente te betalen. Dus dat zat wel goed, maar de Direktbank vond het niet nodig om een brief te sturen. Toen ik kort voor de afgesproken datum belde naar de bank, konden ze ook niet zeggen of het in orde kwam. Volgens de dame die ik sprak was er geen brief van mij ontvangen, die was in ieder geval nog niet verwerkt. Ik dacht toen: een wonderlijke manier van doen, maar ik zie wel wat er gebeurt.
Zou ik over ongeveer een maand een brief ontvangen?

Hoeveel los ik af? Ik ga in januari het maximale bedrag aflossen dat ik boetevrij mag betalen: €12.300,-

17 opmerkingen:

 1. Lekker, gefeliciteerd. Daar zal je maandbedrag weer flink van dalen. Je komt er wel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw wat een geweldig bedrag heb je bij elkaar gespaard,dat doe je echt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed.geeft vast een supergoed gevoel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap hoor om zoveel af te lossen. Je gaat het redden om hypotheekvrij je pensioen in te gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, dat is een flinke aflossing!!! Gefeliciteerd :-) En hopelijk gaat alles goed. Vreemd dat het zo ingewikkeld moet, wij maken het gewoon over en mailen de bank.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, fijn.
  Ik vind dat toch zo vreemd dat je dat een maand van te voren moet aankondigen. Het is toch echt niet dat ze er veel werk aan hebben!
  Ik maak het gewoon over en stuur dan en mail.Krijg ik een bevestiging terug en klaar, heel makkelijk. Bij welke bank zit jij?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super!
  Ik zit bij de Rabo met onze hypotheken. Ik hoef niets aan te kondigen of wat dan ook. Kan gewoon het bedrag overmaken naar een speciaal rekeningnummer ovv ons hypotheeknummer. Toen wij zo´n jaar of 7 geleden voor het eerst iets extra wilden aflossen werd er alleen gezegd, dat het niet de bedoeling is om steeds kleine bedragen naar dat nummer te storten. Wij lossen daarom alleen af, als we een bedrag met 3 nullen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow, wat een heerlijk gevoel gaat dat weer geven denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een geweldig bedrag zeg!, dat moet heel lekker voelen.
  Als wij extra aflossen maken we het over naar de bank en in het eerstvolgende overzicht is het dan verwerkt, dat is heel makkelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vanaf nu zul je hard kunnen gaan. Straks de erfenis van je moeder erbij en je staat op NUL !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd! Knap hoor,zo'n groot bedrag! Wij moeten hier ook een maand van tevoren aanmelden en krijgen dan een bevestiging (en soms ook niet; soms gaat het zelfs helemaal mis en schrijven ze niet af of van de verkeerde hypotheeksom...zucht)Wij zijn klant bij de s.n.s en zijn niet altijd even tevreden over de afhandeling van juist de hypotheekzaken. Maar goed, ook wij lossen af en hebben nu ook een maandelijks bedrag door gegeven, wat wel goed gaat.Maar zulke bedragen als zuinigaan...dat redden we niet! Ieder doet zijn/haar eigen stuk wat 'ie kan/wil. Het is wel mooi om te lezen, het geeft weer een extra boost. Onze brief is de deur ook al uit en wij lossen 5.500 af.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goed gedaan. Echt een inspiratie.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hi Zuinigaan, ik lees al zeker 2 jaar je blog en ben er nu eindelijk toe overgegaan ook een blog over bezuinigen te beginnen.
  Ik ben zo brutaal om mijn blog hier te spammen en zal me ook binnenkort meer bij reacties en discussies mengen.

  Vriendelijke groet,
  Luxepaardje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ehmmm dit is mijn blog dus

  http://luxepaardjebezuinigt.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wow dat is een super bedrag. Goed zo. Ik weet nog niet hoeveel het bij ons gaat worden voor 2013.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dit is een behoorlijk bedrag,ik heb net zelf een huis gekocht en ook een pensioengat. Ben al op je blog aan het kijken wat ik allemaal kan leren.
  Wel blijven genieten hoor.
  Fijne vakantie

  BeantwoordenVerwijderen