woensdag 12 december 2012

Sneeuw!

Gisterochtend lag er sneeuw toen ik naar mijn werk ging. Zou er bezuinigd worden op sneeuwruimen of zout strooien? Ik moest door een flink laagje sneeuw fietsen. Ook aan het einde van de middag, toen ik weer naar huis ging, lag er nog steeds (of weer?) sneeuw en werd ik onderweg een fietsende "sneeuwvrouw".
Ook op mijn verjaardag lag er sneeuw, ik zong op mijn verjaardag: "I'm dreaming of a white birthday  .......    Ik ga al een tijdje mee, maar ik heb nog niet eerder meegemaakt dat er zo vroeg in de winter al zo vaak sneeuw lag. Zou dat komen van de opwarming van de aarde? Er is voorspeld dat door de opwarming er veranderingen op zouden treden in het weer, natter, meer wind. Misschien ook méér sneeuw?

8 opmerkingen:

  1. Ik denk,dat als er nog een paar jaar zo vroeg al sneeuw en vorst is,er conclusies getrokken gaan worden

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In de jaren tachtig lag er ook al een keer op 5 dec een flink pak sneeuw, aanzienlijk meer dan nu.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. vanaf 2005 is er elk jaar al in november sneeuw gevallen. Terwijl het dan in september / oktober nog heel warm was.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Rond Sinterklaas ligt er heel vaak sneeuw, zelfs hier in het westen des lands, maar nooit veel en ook niet voor lang. Maar toch altijd genoeg voor een leuk winters sfeertje in de fotoboeken van de kids!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je kan eens kijken op www.wetenschap.infonu.nl . Meer en zwaardere buien, aan de kust en ook in Groningen zal je dat merken, maar meer sneeuw? Ik ben in het was geloof ik 1979 dagen ingesneeuwd geweest. Die winter had het ook al vaak gesneeuwd. Hie gisteren ook sneeuw en vanmorgen meer dan een centmeter ijs op de auto, gelukkig had ik hem niet nodig

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik vind het al knap dat je durft te fietsen met sneeuw.
    ik durf het dus niet. ben vorig jaar ongenadig hard onderuit gegaan en was bang dat mijn pols was gebroken.
    gelukkig niet, maar oi wat heb ik er lang last van gehad.
    met sneeuw krijg je mij de fiets niet meer op...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb al wandelend op 12 jarige leeftijd mijn onderbeen gebroken. Naar mijn idee maakt het niet zo veel uit of je fietst of loopt.

      Verwijderen
  7. Hier in het westen totaal geen sneeuw! En er komen al gauw hogere temperaturen aan. Wel met regen, dat dan weer wel! Blehh!!
    Groet, Tineke

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.