Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 31 januari 2013

Oeps, even een behoorlijke misrekening!

Vandaag "verdween" er €164,80 van mijn bankrekening voor mijn jaar(zaterdag)abonnement op de krant. Geen moment rekening mee gehouden. Eergisteren werd er 12.300 geïncasseerd voor de aflossing van mijn hypotheek, er stond niet veel geld meer op mijn rekening. De maandelijkse betalingen heb ik wel keurig op een rijtje staan, maar de jaarlijkse betalingen zijn dikwijls een verrassing. Dom natuurlijk, ik had het kunnen weten.
Ik ga NU een overzicht maken van betalingen die 1 of 2 x per jaar plaatsvinden. Dan kan ik er rekening mee houden!

9 opmerkingen:

 1. Pedro van tel je centen heeft er een mooi systeem voor zag ik. Ik houd het niet zo precies bij. Ik heb een echt dure maand, dat is november. Dan wordt de jaarpremie van alle verzekeringen afgeschreven. In januari een paar abonnementen en in maart moet ik de camping betalen. Voor de rest een kleine buffer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rot voor jou maar ik vind het wel grappig dat dit soort dingen jou dus ook nog kunnen overkomen. Je bent zo goed met geld en bezuinigen. Maar dit kan dus iedereen overkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een tik: ik weet dit soort dingen bijna allemaal uit mijn hoofd inmiddels. Ook wel maf, eigenlijk :)
  Ik wordt alleen nog verrast door de afschrijvingen van het eigen risico door de zorgverzekeraar, maar daar zijn (helaas) geen vaste momenten voor vooralsnog. Dan is het gewoon een kwestie van het budget op andere gebieden aanpassen oid. We hebben door het consuminderen die ruimte in het budget, gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vervelend zo'n onverwachte rekening, maar die aflossing voor de hypotheek is super.

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor jaarlijkse bedragen heb ik een overzicht en ze zitten ook in mijn hoofd, maar zelfs dan kun je nog verrast worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij delen met de buren de krant kosten 160 euro per jaar misschien een tip heb je wel de krant heel het jaar
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zonder te willen pochen: dit overkomt mij echt nooit.
  Ik maak elk jaar in december een jaar- en een maandbegroting. Gewoon een vel papier (ja heel ouderwets, maar ik vind dat het fijnst)met een maandverdeling erop. Ik schrijf in elke maand alle posten die moeten worden betaald (ik kijk bij vorig jaar in welke maand de betalingen worden afgeschreven die één, twee of drie keer per jaar moeten worden gedaan) en zodra het is betaald vink ik het af. Werkt perfect, ik ben nog nooit verrast. Van gemeentebelasting en waterschap maak ik een schatting en stel dat eventueel later bij.
  Abonnementen kijk ik elke decembermaand na en beslis of die het komende jaar zo moeten blijven of niet...Ik heb nog nooit misgekleund op deze manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Afgelopen jaar heb ik in een excel sheet onze inkomsten en uitgaven bijgehouden. Het kost denk ik zo', 20 minuutjes per maand. Maar na een jaar heb je een prima overzicht van wat je waaraan uitgeeft, en ook de incidentele afboekingen kun je dan goed zien.
  Het is even investeren, maar met de info die je zo verzamelt kun je prima plannen.

  BeantwoordenVerwijderen