Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 27 februari 2013

Belasting terugvragen

Dit bericht is van  23/01/2010, maar nog steeds bruikbaar, ook de link doet het nog, daarom plaats ik het opnieuw.

Ook als je een laag inkomen hebt, moet je uitkijken dat je geen belastingcenten laat lopen. Volgens dit bericht (klik op het woord dit en je komt bij het bericht) verdient een belastingadviseur in Delft voor minima tonnen aan belastinggeld terug. Met behulp van deze adviseur kregen mensen met een minimum inkomen veel geld terug, gemiddeld 400 euro per gezin. Sommige mensen hebben, doordat ze geld terug kregen, hun schulden kunnen afbetalen. Geweldig! Dat moeten meer gemeenten doen!
Voordat ik een eigen huis met hypotheek had, vulde ik nooit een belastingformulier in. Het hoefde niet en ik heb er nooit aan gedacht dat ik daardoor misschien belastingteruggave misliep. Misschien ben ik wel veel geld misgelopen. Ik vroeg overigens wel huursubsidie/huurtoeslag aan.
Heb jij een laag inkomen (tot 130% van het minimumloon) en vul jij een belastingformulier in?

Tip: Als je op internet een aangifteformulier invult, rekent het programma automatisch uit hoeveel je terugkrijgt. Als je niets terugkrijgt of moet bijbetalen, dan zou ik niets doen en dan druk je dus niet op de knop verzenden.

Klik op deze link en je gaat rechtstreeks naar de site van de belastingdienst.

7 opmerkingen:

 1. Nog een tip voor mensen met een wisselend inkomen: belastingmiddeling. Als je jaarinkomen soms erg wisselt kan dit veel geld opleveren, denk bijvoorbeeld aan de overgang student - eerste baan, of iemand die juist stopt met werken.
  Ik heb gebruik gemaakt van de website www.belastinghelden.nl. Super handig & gratis. Ik kreeg gister de brief binnen dat mijn aanvraag is goedgekeurd, in een paar minuten meer dan €500 "verdiend"!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo je link kan ik niet vinden....op welke link moet ik klikken om uit te rekenen of ik belasting terug krijg?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het bericht is op Nu.nl, dat gaat alleen over de minima in Delft die geholpen worden met het terugvragen van belastinggeld. Als jij wilt kijken of je te veel betaald hebt: Voor het terugvragen van te veel betaalde belasting moet je op de site van de belastingdienst zijn. Je moet dan wel beschikken over een digiD.

   Verwijderen
 3. Dan gaan die mensen zeker voor het eerst geld terug vragen en dan kan dat nog over de laatste 5 kalenderjaren, dan tikt het wel aan. Maar veel minima hebben juist weinig aftrekposten, of het moeten zorgkosten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waarom zou je dat belastingformulier niet invullen? Zoveel tijd kost het niet en het is altijd de moeite waard om even te kijken of je geld terug krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik laat mijn belastingformulier en dat van mijn dochter door iemand invullen, als we geld terugkrijgen kost ons dat samen 50 euro ,blijkt tijdens het invullen dat we niets terugkrijgen is het gratis. sommige mensen zeggen dat heeft die man snel verdient, zal best ,maar ik weet zeker dat het formulier goed ingevuld word en dat we alles terugkrijgen waar we recht op hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn moeder betaalde vroeger altijd 75 gulden aan een belastingconsulent. Als kind van 14 hing ik er eens naast en zag dat die meneer eigenlijk niets anders deed dan de gegevens die mijn moeder voor hem had voorbereid overnam. Dat formulier leidde zichzelf namelijk. En is sindsdien alleen maar eenvoudiger geworden. Sindsdien vulden mijn moeder en ik het samen in. Het belastingformulier boezemt veel mensen toch een angtig gevoel in, maar als je er eens rustig naar kijkt stelt het eigenlijk niets voor. Er zijn wel veel organisatie die voor weinig hulp bieden, voor als je het echt zelf niet aandurft. Zo weet ik dat de lno mensen heeft die voor 25 euro het formulier met je invullen.

  BeantwoordenVerwijderen