zondag 17 februari 2013

Een plotselinge meteoriet

In Rusland sloeg een meteoriet in. Zomaar, niemand had het in de gaten dat er iets uit de ruimte zou komen. Er zoefde tegelijkertijd wel een planetoïde langs, dat was wel bekend, maar daar hadden we geen last van. Volgens NASA zou het gaan om een meteoriet van tenminste 6000 ton.
Er is veel schade aan gebouwen en er zijn veel gewonden, maar wonder boven wonder zijn er geen doden gevallen. Die meteoriet had voor hetzelfde hier in Nederland kunnen vallen, ik noem maar wat, in de Randstad of zo. Ik weet wel dat de kans niet zo groot is dat er een meteoriet die onze dampkring binnenkomt die grote schade aanricht, maar het gebeurt wel. Eng idee, toch wel. Je kunt je er niet tegen verzekeren, je mag blij zijn dat je zo'n inslag overleeft.

5 opmerkingen:

  1. Als je zo'n lichtend verschijnsel aan de hemel ziet,wil je kijken voor het raam. Dat is juist fout,heb ik nu begrepen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Das toch heel wat anders dan een aardbeving waarvan de kopje in de kast nog niet willen rammelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een geluk dat de schade nog mee viel :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het inderdaad een HEEL eng idee, dat er zomaar een grote steen uit de ruimte kan vallen. Brrr, en dan die planetoide,die "rakelings" langs scheert!! En dat alles op 1 dag! Bizar eigenlijk.
    Groet, Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja dat kan zomaar, al gebeurt het erg weinig. Dan ga je toch wel relativeren.....Leuk om wat meer over aardwetenschappen te lezen op het portaal aardwetenschap van wikipedia

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.