donderdag 21 maart 2013

Bibber, bibber, wat een kou!

Daarnet ging ik op de fiets boodschappen doen. Wat een kou! Volgens het KNMI heerste er een gevoelstemperatuur van - 6 graden. Het leek wel of het nog veel kouder was. Er waren maar weinig mensen in de winkel en helemaal weinig fietsen.

Van de site van het KNMI

Die winter weet van geen wijken! Vanochtend was ik net een sneeuwman toen ik op mijn werk kwam. Het komende weekend lijkt het helemaal siberisch te worden!  Dat zal nog wel de nodige kubieke meter gas kosten.
Gisteravond had ik zulke koude voeten, dat ik dacht: dat slapen wordt niets zo! Ik ben eerder met koude voeten gaan slapen, maar tegen koude voeten helpt bij mij geen elektrische deken of wat dan ook. Ik moet oppassen met te hete kruiken etc, want ik voel door de diabetes niet veel meer in mijn voeten. Het advies is om kruiken etc te vermijden. Voordat ik het weet gebruik ik misschien iets wat erg heet is.
Wat deed ik? Ik heb mijn voeten een tijdje in een lauwwarm voetenbadje gedaan, daarna masserend afgedroogd en vervolgens een heerlijke voetcrème gesmeerd. Toen de sokken weer aan en ik zette mijn voeten op een warm kersenpittenkussentje. Toen waren mijn koude voeten helemaal verleden tijd!

6 opmerkingen:

  1. Donzen sloffen kun je aan in bed en zijn heerlijk warm. Ik gebruik ze bij het kamperen, maar ook een idee met dit koude weer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier is het ook koud, maar ik zag een foto van mijn nicht op facebook, ze was onderweg naar Groningen en jou witte wereld was daar. Een warm weekend, brei een paar wollen sokken mijn pleegkind zweert er bij! gezina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb lekkere dikke sokken aan in bed en neem een warme kersenpitenzak mee, anders heb ik s'ochtends nog geen warme voeten. En..., wij hebben de hele winter al een extra wollen deken over het dekbed.
    Weltrusten voor straks!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Manlief is meestal niet echt blij met mijn kouwe voeten, bij ons ligt er daarom een extra dekentje over het voetenend,
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goed idee, dat voetenbadje!
    En veilig.
    En die voetencrème erop.
    Klinkt heerlijk!

    Warme groet van Marlou

    .

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijn dat je je voeten warm hebt gekregen, inderdaad moet je erg uitkijken met je voeten bij suikerziekte. Goed dat je daar rekening meehoudt

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.