donderdag 21 maart 2013

Zaadjes!

Ik was al eerder bezig geweest met het zelf kweken van spruit- en kiemgroenten, maar ik heb nu een herstart gemaakt. Ik kweek momenteel alfalfa en tuinkers. Op de foto zitten de alfalfakiemen in de pot links op de foto. Ik heb ook wel linzen, kikkererwten, bonen etc laten kiemen. Ook heel lekker! Gisteren kocht ik nieuwe zaden voor tuinkers en een mix van alfalfa, dupuis- en berglinzen en radijszaad. Binnenkort kan ik mijn eerste zelfgekweekte alfalfa en tuinkers eten! Lekker voor op brood en door de salade. Zo'n zakje zaad kost wel wat, maar daarvoor krijg je heerlijke, ecologisch verantwoorde verse groenten die boordevol vitaminen en mineralen zitten.

Kijk ook eens hier.

8 opmerkingen:

 1. Heel gezond!
  Vooral voor vegetariers.
  Je kunt heel lang doen met zo'n zakje.
  Ik heb er een speciaal kweekbakje voor: een glazen kommetje, roostertje er op.
  Water erin, zaadjes op het roostertje en kiemen maar...

  groet van Marlou

  .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En gezond. Als je een klein beetje tuinkers in je tuin zaait en dan wat laat doorschieten kun je deze zomer je eigen tuinkerszaad oogsten. Hoef je dat niet meer te kopen. Bloeit ook wel leuk. Mosterd zaaien is ook leuk. Kan ook in een klein tuintje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb altijd een bakje broccolikers staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel voor de link!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik zaai ook altijd alles zelf,ik kan me gelukkig prijzen dat ik een hobbykas heb van 72m2 en 40m2 buiten grond ik zaai tomaat paprika sla andijvie enz alles behalve komkommers die koop ik die moetten geënt zijn ik heb ze een keer gezaaid maar die waren zo bitter dat je het met een halve liter azijn nog niet kon maskeren, en aardappels doe ik ook niet meer die haal ik bij de buren die is boer en heeft elk jaar 11 hectare aardappels.
  ik denk altijd maar,,je weet teminste wat erin zit als je het zelf kweekt,,
  maar hoe zaait u deze tuinkers zuinigaan? in een potje op zijn kant of anders en waar zaait u dat in,dat kan dan toch niet in de potgrond??

  groet Danny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik zaai rucola kiemgroente (mmmh) gewoon in een bakje met een tissue erin (paar keer opgevouwen), zaadjes erop, tissues nat houden en ruim een week later heb je kiemgroente...

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.