zondag 14 april 2013

De futen zijn er weer (in de herhaling)

Op 7 maart, al vijf weken geleden dus, blogde ik over de futen die druk bezig waren om een nest te bouwen. Toen werd het koud en kwam er zelfs weer een ijslaag op de plas. De futen waren verdwenen en ik zag een paar dagen geleden waterhoentjes op diezelfde plek rondscharrelen. Ik dacht nog: zouden de futen door de kou doodgegaan zijn, of toch ergens anders een nest begonnen zijn?
Maar eergisteren waren ineens de beide futen weer op dezelfde plek, druk bezig met een nest.
Als je het leuk vindt om nestelende vogels te volgen, kijk dan eens op de site van beleef de lente. Een paar ooievaren heeft vijf eieren in het nest liggen. Over een tijdje komen de eieren uit. Je kunt opnames bekijken van momenten waarop een ei gelegd wordt. Ook is er een oehoepaar met 2 kuikens. Oehoes zijn enorme uilen. Ga hier maar eens kijken. Dan kun je helemaal gratis van deze vogels genieten.

4 opmerkingen:

  1. Ja, het een mooie site. Je ziet dingen die je eigenlijk nooit goed kan zien. Goed van de vogelbescherming

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb de ooievaars al 2 jaar gevolgd, erg leuk om te zien maar moeder natuur is hard. Zo ook ooievaars, ik kijk dit jaar maar niet;-). 5 kuikens is teveel in één nest.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo,
    Het is zo stil hier!
    Zijn hier nog meer natuurliefhebbers?
    Groet
    Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik woon sinds kort in een huis met sloot voor de deur en weiland en zo leuk wat er allemaal zwemt, vliegt en loopt, elke dag zien we wel iets anders. Er zitten doodaars -is een kleine soort fuut-, kuifeenden, ganzen, gewone eenden en waterhoentjes tot nu toe. Ook aalscholver komt af en toe vissen. Fazenten in de struiken en buizerds en kiekendief zien we ook regelmatig. In de loop van het jaar zulen we wel veel dingen

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.