Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 26 april 2013

Zwembad in de zomer 2 maanden dicht!

Niet zo'n leuk bericht.
Sportcentrum Kardinge, het zwembad waar ik wekelijks 2 à 3 keer zwem, gaat in de zomer 2 maanden dicht wegens renovatie! Heel juli en augustus kan ik niet vlakbij huis baantjes trekken! En dat terwijl ik juist in de zomervakantie vaak iedere dag zwem! Zo gemakkelijk: 10 minuten fietsen, omkleden en zwemmen! Voor mij een heel gezonde manier van bewegen!
Ik kan in de zomermaanden wel in de Papiermolen (open lucht) en De Parrel (overdekt) zwemmen , maar dan ben ik zowel op de heenweg als op de terugweg wel 20 minuten langer onderweg. Dan ben ik echt een groot deel van de ochtend bezig met drie kwartier banen zwemmen en regen ik dus ook 40 minuten langer nat als het slecht weer is!
Het goede nieuws is, dat ik als compensatie voor de renovatie 3 maanden langer gebruik mag maken van mijn jaarabonnement. Dat is heel fijn. Het was mij niet helemaal duidelijk of ik èn gecompenseerd word èn tijdens de sluiting in de andere gemeentelijke zwembaden mag zwemmen, met andere woorden: of er voorwaarden verbonden zijn aan de 3 maanden compensatie.
Ik heb een mailtje met mijn vraag verzonden en ik heb ook al een antwoord. Ik mag in de zomer wel zwemmen in de andere baden, daar is geen beperking aan.

7 opmerkingen:

 1. Tja, hier in Amsterdam en omgeving zijn de zwembaden ook heel de zomer dicht. Niet vanwege renovatie, maar omdat de omzet in de zomer te laag is vanwege het uitblijven van bezoekers. Alleen een aantal openluchtbaden in Amsterdam blijft de hele zomer open.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer voor jou en die andere gedupeerden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me goed voorstellen dat je dit jammer vindt zeg! Het maakt de drempel om te gaan toch hoger als het verder is. Maar die 3 extra maanden vind ik dan weer sympathiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat jammer, maar het goede nieuws is dat er gerenoveerd wordt. Op veel plaatsen worden verouderde baden gewoon gesloten omdat ze te duur in onderhoud worden. Geniet van je vakantie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier kost zwemmen € 3,50 per keer, gewoon baantjes zwemmen en dit zwembad gaat straks definitief dicht.

  Er komt in de andere kant van de stad een groot sportcomplex en ik vrees met nog hogere prijzen. Voor mij dan zo'n 20 minuten extra fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat je toch kan zwemmen in de zomer en ook nog drie maanden langer gebruik kunt maken van de jaarkaart.
  Enne....verder fietsen is jammer maar wel heel goed voor de conditie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik verder fiets, krijg ik inderdaad een betere conditie!

   Verwijderen