Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 14 mei 2013

Dakloos door crisis

Kort geleden in het nieuws (nu.nl): in Spanje zijn alleen al in 2012 bijna 32.500 families dakloos geraakt door de crisis. Hele families hebben geen huis meer en moeten onderdak zoeken bij familie, vrienden of kennissen. Het betekent ook dat er waarschijnlijk veel huizen leegstaan omdat mensen de woningen niet meer kunnen betalen. Absurd eigenlijk. De woning staat leeg en de mensen zijn het huis uitgezet.
Hoe moet het dan met schoolgaande kinderen?
Hoe vind je een baan als je dakloos bent?
Waar kom je dan terecht?
Zouden ze in Spanje woningen kraken, zodat ze in ieder geval weer een dak boven het hoofd hebben?

7 opmerkingen:

 1. Ik zag een stukje van een item op tv. 40 procent werkloosheid, als ik het goed heb onthouden. En ja, d'r werden huizen gekraakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja,ik zag in het nieuws dat ,met name moeders,in spanje huizen kraken.Ik vind het echt een vreselijke situatie,gezinnen met kinderen gewoon op straat zetten!!!

  saskia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vraag me ook wel af hoe dat gaat, want ik heb altijd het idee dat het sociale vangnet daar toch een stuk minder ontwikkeld is dan hier, en hier wordt er al steeds in gesneden...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat bizar inderdaad… Mensen die geen dak boven hun hoofd hebben, terwijl hun lege huizen ondertussen verpauperen. Op zondag zag ik een woonprogramma waarin Engelsen een huis kochten in Spanje waar de vorige bewoners waren uitgezet.

  Dat lijkt me toch geen prettig gevoel, om te profiteren van andermans ongeluk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sommigen kraken. Er zijn ook huiseigenaren (van veel huurhuizen) die mensen tegen gereduceerde huren in een huis zetten. Al met al komt de ware aard van mensen nu goed boven?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier weet ik slechts van een pand waar iemand in is getrokken.
  Verder, staat er nog veel méér leeg, omdat er veel te veel gebouwd is wat nu helemaal niet meer verkocht wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Er zijn zat mensen in Nederland ook (tijdelijk) dakloos. Het is mij ook overkomen. Welliswaar voor minder dan een week maar deze periode heeft een bittere nasmaak achtergelaten. Wegens een arbeidsconflict mijn baan kwijtgeraakt, lang geen inkomen gehad, in de bijstand gekomen en het lukte maar niet om een baan te vinden. Te oud en te hoog opgeleid. Zoals bij vele andere mensen werden rekeningen betalen steeds moeilijker. Dat resulteerde uiteindelijk dat ik mijn huis uit moest. Via via kwam ik in contact met Sociaal Verhaal en die hebben mij gelukkig snel kunnen helpen(www.sociaalverhaal.com). Inmiddels heb ik weer een woning en een uitkering. Inmiddels zit ik in mijn proefperiode voor een nieuwe functie. Maar dat heb ik zelf geregegeld ;)

  BeantwoordenVerwijderen