Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 3 mei 2013

Maanduitgaven in april

De maand april is op een bijzonder feestelijke manier uitgeluid en nu is het al weer mei. Tijd voor een lijstje met de uitgaven in april!
APRIL 2013  
HUISHOUDEN/SCHOONMAAK  
luchtverfrisser 0,99
keukenpapier 0,99
bewaarbakjes voor voeding 1,49
BOODSCHAPPEN  
week 14 41,50
week 15 35,90
week 16 27,24
week 17 36,85
week 18 (29 april) 13,23
VERZORGING  
tandarts maart (betaald in april) 117,71
podoterapeut + nieuwe zooltjes 201,00
toiletpapier, 10x6 rollen 9,90
papieren zakdoekjes 0,99
paracetamol 50 stuks 0,99
kapper 16,95
shampoo 0,99
UITSTAPJES   
DIVERS  
zadeldekje 2,99
HUIS  
CADEAUS  
cadeau dochter (alvast voor juni dit jaar) 50,00
plantje 0,99
VERVOER  
jaar dal-abonnement NS + 60+ krt 43,00
PLANTEN tuin en huis etc  
kaapse viool 0,99
potgrond 0,99
8 hanggeraniums 7,98
groentenzaden 4,00
KLEDING  
TOTAAL 617,66

Van de declaratie van de tandarts heb ik een groot deel teruggekregen uit de aanvullende zorgverzekering. Van de podotherapeut 100 euro. Nu ja, echt teruggekregen niet, want de vergoeding is verrekend met het eigen risico van de gemaakte zorgkosten voor medicijnen en consulten aan specialisten.  Mijn eigen risico is niet weer helemaal betaald.

En ik heb op de valreep een NS dal voordeelkaart aangeschaft met 60+ keuzedagen. Ik heb nog even getwijfeld, want ik wil tenslotte ook een autootje aanschaffen. En dan toch nog een voordeel abonnement? Ja, ik doe lekker èn èn, omdat ik het best kan betalen. En die auto? Daar moet ik nog een tijdje voor sparen, die is er nog niet. Ik heb na de extra aflossing van de hypotheek eind januari nog niet zo veel gespaard. Nog een twijfel: die gratis 60+ keuzedagen kunnen naast de weekenden alleen op dinsdag, woensdag en donderdag gebruikt worden en dan werk ik. Maar daar heb ik wat op gevonden, ik werk op vrijdag niet en ik ga zo nu en dan een dagenruil doen. Dan heb ik vrij op een mooie zonnige dinsdag en werk ik op vrijdag. Ik verwacht op mijn werk geen problemen daarmee.

7 opmerkingen:

 1. Die voordeelkaart heeft als bijkomend voordeel dat je gewoon overal bijna midden in een stad kan uitstappen, met de auto moe'j nog maar zien of je daar een parkeerplekje vindt,
  geniet ervan,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelijk heb je met je kaart. Ik heb hem ook naast mijn auto. Bezoeken aan grote steden doe ik altijd met de trein. Met mijn kaart kan ik in juli en augustus ook op vrijdag en maandag reizen. Ik zou het nog even nakijken. Groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb in juli/augustus vijf weken vakantie, dan hoef ik geen dagenruil en kan ik de reisdag zelf bepalen. Het gaat mij vooral om de andere maanden van het jaar. Ik heb 1x per 2 maanden een vrijreizendag met mijn voordeelkaart.

   Verwijderen
 3. Ik ga eens nadenken over een voordeeluren kaart. 43 euro is nog niet eens een tank benzine, exclusief slijtage onderhoudskosten.

  Maar waar wil ik dan naar toe met die voordeelurenkaart? Geen idee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die 43 euro is een aanbieding, je korting op de aankoop is 21 euro. De actie is wegens succes verlengd t/m 12 mei. Dus als je zo'n voordeelkaart met korting wilt, dan kan het nog!

   Verwijderen
 4. De tandarts is nog best een grote kostenpost! Ik heb net een rekening gehad van 45 euro. Fijn dat je wel een deel terug kreeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik reis ook per trein naast de auto. Als ik alleen op pad ga ga ik per auto nooit verder dan Amersfoort, naar de randstad dus lekker per trein, heerlijk!
  Dus heerlijk in mijn woonplaats in de trein stappen, wel even overstappen in Deventer maar dan probeer ik het zo uit te kienen dat ik zo min mogelijk hoed over te stappen.
  Ik heb nu wel een 1e klas kaart, na 6 jaar 2e klas gereisd te hebben. Ik ben nog van de oude lichting en mag ook in de namiddag reizen maar..... heb meerdere keren moeten staan en daarom zei mijn man: Stap toch over op 1e klas. Bevalt mij prima, voor mij is het wel de meerprijs waard.

  BeantwoordenVerwijderen