Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 12 mei 2013

Moederdag bij zuinigaan!

Eigenlijk was het hier gisteren al moederdag. Dat kwam de dochters veel beter uit dan vandaag. En waarom ook niet? Ik vind moederdag een heel commercieel gebeuren en toch vind ik het erg leuk om verwend te worden. Dat combineert eigenlijk niet, maar tja, wat doe je er aan?
Ik ben verwend, dochters hebben voor mij gekookt. We aten heerlijke zelfgemaakte spinaziequiche met geitenkaas. En als toetje lekkere cupcakes met appel en hazelnoot, ook zelf gemaakt. Jammie, jammie, heerlijk was dat!
Daarna spelletjes aan de keukentafel. Bij ons is Stenen Tijdperk heel populair. Dit spel is zelfs als je niet wint een geweldig spel. Dochter heeft het een tijdje geleden voor mij in Duitsland gekocht, daar heet het Stone Age en is het een stuk goedkoper dan in Nederland.
Moederdagcadeautjes:
2 hortensia's voor op het terras,
12 goede kwaliteit stompkaarsen (van de rommelmarkt op 30 april),
de dvd Gooise vrouwen
dit is één van mijn lantaarns
De stompkaarsen brand ik in 2 lantaarns. Deze lantaarns zijn veilig voor de kat, die kan niet met haar staart in de vlam komen.
Ik had ooit mooie hortensia's buiten op het terras, maar die zijn de afgelopen jaren steeds slechter geworden, de vorst van de afgelopen winter gaf ze de genadeklap. Nu kunnen mijn manden opnieuw gevuld worden met nieuwe hortensia's.

Hoe was jouw moederdag?

5 opmerkingen:

 1. voor mij geen moederdag want ik ben geen moeder (maar wel voor veel poezen en zwerfpoezen in onze buurt) terwijl ik het schrijf heb ik tranen in mijn ogen.
  Groeten Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ...ik doe niet aan moederdag, ben wel moeder en word ook graag een keertje verwend. Maar dan wel op een spontane manier op zomaar een dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou Gea ik ben moeder van een lieve zoon maar die begint gewoon niet aan dat soort dingen. ik vergeef het hem, hij gaat niet gemakkelijk door het leven en is erg op zichzelf gericht. vroeger kon ik er wel om huilen, maar alles went.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Tecla en Corry: ik was zelf niet een dochter die aan moederdag deed. Nooit wat aan gedaan, dat was in het gezin waar ik vandaan kwam helemaal niet gebruikelijk. Mijn moeder en ik hadden een andere relatie dan ik met mijn dochters heb en van haar hoefden cadeautjes eigenlijk helemaal niet.

  BeantwoordenVerwijderen