Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 12 mei 2013

Een nieuwe voorlopige aanslag belastingen 2012

De belastingdienst kan snel, op 3 maart had ik digitaal aangifte gedaan en afgelopen vrijdag had ik bericht. Het rekenprogramma van de aangifte had uitgerekend dat ik 58 euro moest bijbetalen en dat bedrag staat ook op de nieuwe voorlopige aangslag 2012 inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen. Voor 25 juni moet het geld op de rekening van de belastingdienst staan.
Het definitieve bedrag kan nog anders worden. Ze zijn nu uitgegaan van de gegevens die ik opgegeven heb op het aangiftebiljet.
Volgens mij komt de definitieve aanslag meestal ergens in augustus. Dan zal waarschijnlijk de aanslag 0 euro zijn, want dan heb ik die 58 euro al wel betaald en ben ik de belastingdienst niets meer schuldig.

3 opmerkingen:

 1. Wij kregen 4 brieven op 1 dag! 2 Definitieve, waarvan 1 betalen en 1 terug krijgen, en 2 voorlopige, idem dito. Het voorlopig terug gekregen bedrag staat veilig apart. Als het definitief van mij is, gaat het naar de hypotheekrekening.

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/05/11/5-jaar-later

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kreeg in maart de definitieve aanslag van 2010.Zouden ze geselecteerd snel zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo! Die definieve aanslag van 2010 heb ik in augustus 2010 ontvangen. Zou het aan de regio liggen? Groningen heeft misschien minder achterstand als Zeeland.

   Verwijderen